Statcounter

22 Ocak 2014 Çarşamba

IŞİD'E AÇIK MEKTUP


I will try to translate this into english soon inshaAllah!

Timetürk’te Furkan Azeri, Suriye Devrimi’ni fitneye boğan Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne Hama ve Humus ahalisi adına bir açık mektup yazdı. Çok önemli. Biraz kısaltarak dikkatinize sunuyorum:

Ey IŞİD! Keşke seni savunabilseydik. Keşke sen haklı olmuş olsaydın da; hainlerin, çakalların, İslam mücadelesine saldırmak için en ufak hatamızı bekleyen fırsatçıların eline düşmemiş olsaydık. Keşke sen haklı olsaydın da ümmetin çaresizliğinden ruhları daralmış müminler bir de senin için mengenede bırakmasaydı ruhlarını...

Biliyor musun? Kudüs; Şam’daki Müslümanların başarılarını görüp: “Ey işgal devleti! Az kaldı, az kaldı” diyormuş bebek katillerine. Gazze’deki anneler kaybettikleri çocuklarına üzülmekten çok kazanmak istedikleri Suriye mücadelesine seviniyorlarmış. Ve dünyanın her yerindeki muvahhitler yüreklerini ve umutlarını Suriye’ye çevirmişlerdi.

Ey IŞİD! Biliyor musun? Sayenizde Esad yandaşlarının Suriye direnişini karalamak için yazdıkları, ürettikleri komple teorileri az da olsa hak kazanmaya başlıyor ve Suriye mücadelesi hakkaniyetli insanların kafasında soru işaretleri oluşturmaya başladı. Fırsat bu fırsat deyip işin detaylarını bilmeden muhacirlere, direniş ehline ayrıt etmeden saldıran masa başı mücahitlerine(!) de ne kadar büyük kozlar verdiğinizin farkında mısınız?

Ey IŞİD! Dedim ya, Keşke sen haklı olmuş olsaydın da, Suriye halkı zarar görmemiş olsaydı. Ama nerden tutsak çürük ip gibi kırılıp elimizde kalıyorsun. Denize düşen birini boğan onun çırpınışlarıdır. Sen de bu aralar fütursuzca çırpınıyorsun; çırpındıkça daha çok zarar veriyorsun; başta kendine, Suriye’ye ve aranızda bulunan gençlere. Onların ellerine kardeşlerinin kanlarının bulaşmasına daha fazla sebep oluyorsun. Cemel Vakası’nda, Sıffin savaşı’nda, Nehrevan’da dökülen kanlar sana bir şey hatırlatmıyor mu? Yoksa muhacirlerin kendi kendilerini tüketmesinden mutlu musun?

Ey IŞİD! Kusura bakma ama gerçekten çok benziyorsun Kufeye. Bu kadarda olmaz dedirtiyorsun ve Sayende tarih ancak bu kadar tekerrür edebilirdi. Müslümanların kanlarıyla fethettiği yerlerin birer birer elden çıktığından haberin var değil mi?

Yazının devamını:
http://haber.stargazete.com/yazar/hama-ve-humustan-iside-acik-mektup/yazi-833010 linkinden okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder