Statcounter

11 Ocak 2014 Cumartesi

11 January



Yermuk mülteci kampında yetersiz beslenme sonucu ölen onlarca kişiden biri küçük yavru Ala al Masri
Ala Al Masri, little palestinian girl died of starvation in Yarmouk Refugee Camp/Damascus


IŞİD'den ayrılarak Nusret Cephesine geçen Ebu İbrahim el Masri'nin IŞİD'e seslenişi
Call of Abo İbrahim al Masri to ISIS who defected from ISIS and joined Jabhat al Nusra




  • İdlib-Saraqeb / Halep:  Bölgede ISIS ile çatışan muhalif konvoyu uluslararası otoyol üzerinde rejim uçaklarınca bombalandı. Halepte Bayanoon'un kuzeyi İC tarafından ISIS püskürtüldükten sonra rejim tarafından bombalanmaya başladı. / SAA-helicopter dropped barrel bombs on int. highway at rebel convoys which try to kick out ISIS from Saraqib area. Regime air forces dropped TNT barrel on northern Bayanoon- hours after Islamic_Front kicked ISIS out of the suburb.


  • Yazık bu canlara: Dün itibariyle ISIS ve diğer gruplar arasında yaşanan çatışmalarda en az 200 IŞİD mensubu, 240 diğer gruplardan ve 85 sivil hayatını kaybetti. Rakamlar bunlardan kesinlikle daha fazla. Sivil kayıplarının arasında Halep'te ISIS tarafından infaz edilen 42 mahpus ta bulunuyor. İddialara göre İdlib'de de 47 ISIS mensubu infaz edildi. / Pity for these lives lost: In clashes between ISIS and the other groups this week at least 200 ISIS members, 240 other groups members and 85 civilians lost their lives. Numbers are surely more than these. Among civilian casualties 42 prisoners who were executed by ISIS in Aleppo. According to claims 47 ISIS members were executed in Idlib.


  • Lazkiye: Ahraruş Şam kent kırsalında bulunan al Shelfatyah ve Sheer köylerini Grad füzeleriyle vuruyor. / Ahrar al-Sham shell al-Shelfatyah & Sheer Shiite villages in Latakia with Grad missiles. 

  • Halep-Kweyres: Ahraruş Şam ISIS'ın çekilmesinin ardından bölgede rejim güçlerinin ilerleme sağladığı iddialarını reddetti. Kweyres Havaalanı kentin doğusunda bulunuyor ve aylardır muhaliflerin kuşatması altında. / Ahrar al-Sham denies any advancement of Assad troops after retreating of ISIS fighters from front-line at Kuwairis. [Kwers military airport is to the east of Aleppo and has been besieged by rebel forces for several months]

  • Aşağıdakine benzer haberler vermekle beraber muhacir IŞID savaşçılarına ve eşlerine yapılan saldırı ve tecavüzlere dair haberler de var. Ben güvendiğim kaynaklarda henüz rastlayamadım. Ama buraya bir not düşmek te istedim. Olmaz da değil. Zayıf düştükleri bölgelerde kendilerine düşman olan birçok haydut var. / While giving such news as below I also see some news about atrocities against the muhajireen and their wives who belong to ISIS. I did not come by on sources I trust yet. But I wanted to put here a note about this. This is also evitable since they have sworn enemies composed of bandits whom they beaten on many places.


  • Halep-Anadan: IŞİD tarafından öldürülenlerin (sivil yada mücahid bilemiyorum) cenazeleri gömülüyor. Çocuklarının hüznü ve öfkesi. / Burial of people killed by ISIS. Their children's sorrow and anger against ISIS.

  • Şam-Qalamoun: Qalamoun Media Center tarafından yapılan yakıt yardımı. / Fuel aid to people by Qalamoun Media Center.


  • VİDEO: ÖSO'nun IŞİD'a muhaberat ajanlarının sızdığına dair iddiası. / Claims of FSA saying that regime mukhabarat agents infiltrated into ISIS while showing photo of one person.


  • Şam-Babila: Bölge sakinleri gıda yokluğunda kendi yiyeceklerini yetiştirmeye çalışıyor. / People try to produce their food since the regime siege.



  • Şam: Kentteki yaşam koşullarının zorluğunu gösteren bir video. 2.dk'dan sonra bir deri bir kemik bebek ve çocuklar insanın yüreğini yakıyor. / A video showing the difficult life conditions in the city. To see children suffering malnutrition after 2nd. minute is killing.

  • Raqqa-Tabaqa: Liwa Veysel Karani IŞİD'in bir bombalı aracını etkisiz hale getiriyor. / Liwa Uwais al Qarani. 


  • Humus: Dün bir baskın sonucu şehid edilen 65 mücahidin videosunu paylaşmıştım. Humus'taki kuşatmayı yarmak için çatışırken şehit oldukları belirtiliyor. Dünkü video ve bu fotoğraf dışında herhangi bir başka detaya rastlamadım. / Yesterday I shared a video of 65 mujahideen martyred with you from Homs. It is stated that they were martyred while trying to break the siege on Homs. I couldn't find any more details about this yet except from this photo and yesterday's video.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder