Statcounter

3 Ocak 2014 Cuma

3 January





  • Daraa-Jasem: Mücahitler Devlet Hastanesindeki binaları havaya uçuruyor. / Mujahideen blow up the National Hospital Barracks on the outskirts of Jassem in Daraa province.


  • ISIS tarafından şehid edilen Ebu Rayyan'ın bir videosu. / A video of Abo Rayyan who was martyred by ISIS.


  • Daraa: Guraba Horan grubu HJ8 füzesiyle bir rejim tankını hedef alıyor. Tal Zamiriyn gibi bir ismi var bu mevkinin. / Liwa Ghoraba Horan targeting a regime tank with HJ8 missile.


  • Halep: Muhalif güçler ISIS'in bölgedeki komutanlarından Ebu Sabir el Tunusi'yi alıkoydu. / Opposition forces arrested an amir of ISIS Abo Sabir al Tunusi.

  • Yedi(başka bir kaynakta dokuz) gruptan oluşan ve yakın zamanda kurulan Ceyşul Mücahidin Halep'te ISIS ile çatışıyor. / Jaish al Mujahideen which consists of seven groups(in another source it is nine) is clashing ISIS forces in Aleppo. This group was formed recently.
Statement of Jaish al Mujahideen regarding ISIS / Ceyşul Mücahidin grubunun ISIS ile ilgili bildirisi

https://www.youtube.com/watch?v=flm0w8EQ5eU


  • Ahrar as Sham lideri Hasan Abboud ISIS'e Nusret Cephesinin izlediği yolu izlemesini ve şer'i mahkemelerle işbirliği yapmasını tavsiye etti. Bugün ISIS ile olan çatışmalarda İslami Cephe yada Nusret Cephesi'nin bulunmadığını duyurdu. / Leader of Ahrar as Sham Hassan Aboud called ISIS to follow the method of Jabhat al Nusra and cooperate with sharia courts and stated that neither Islamic Front nor Jabhat al Nusra were included in todays clashes with ISIS.


  • Hama: Mücahitler kent kırsalında bulunan Al Tanahc bariyer noktasını ele geçirdi. Burada iki rejim tankı ele geçirildi. / Mujahideen are on two tanks they captured after the liberation of Tanahj barrier in city countryside.


  • Şam: Muhalif güçler Dair Ali santraline giden gaz boru hattını havaya uçurdu. / Opposition forces blew up gas pipeline to Dair Ali Power Generation Station.



  • Daraa-Jasem: Devlet Hastanesinin içinden ve dışından görüntüler. / Scenes from inside and outside of the National Hospital.


  • Daraa-Jasem: Kameraman ve savaşçıların çok yakınına muhtemelen havan  mermisi düşüyor. / Bomb falls just near the cameraman and the fighters.


  • Alınan haberlere göre ÖSO tarafından Halep'in batı banliyölerinde 114 ISIS militanı alıkonuldu. / According to news received 114 militants of ISIS are arrested by FSA in western suburbs of Aleppo.


  • Ebu Rayyan'ın ISIS tarafından şehit edilmesi aleyhine 43'ten fazla noktada bugün gösteriler yapıldı. / There is demonstrations against the killing of Dr Abu Ryan by ISIS in more than 43 points today.
Halep, Sukkari

İdlib, Kafr Taharim



  • Halep-Maskanah: ISIS aleyhtarı gösteri. Bu gösterilere katılmak ta rejim aleyhtarı gösteriler gibi cesaret istiyor. / Protest against ISIS. Courage is needed to attend such protests same as in anti regime protests.

  • Daraa-Jasim: Mücahitler Devlet Hastanesi Kompleksini tamamen ele geçirdi. Allahu ekber! / Mujahideen totally captured National Hospital Complex! Allahu akbar!


  • Muhtemelen Lazkiye kırsalı: Ensaruş Şam tarafından vurulan rejim tankı. / Possibly in Latakia countryside: Regime tank hit by Ansar as Sham. 


  • Lazkiye: ISIS ile ilgili haberleri artık daha az bloke ederek vereceğim çünkü çok sayıda olumsuz haberle karşılaşıyorum. Rabbim bu fitneyi en az kayıpla atlatmayı ümmete nasib etsin. ISIS Lazkiye kırsalındaki Bernas sahra hastanesini basarak tüm tıbbi kadroyu tutukladı. ÖSO savaşçısı olduğu söylenen Heddo isimli şahsı kopan ayağına ameliyat yapılırken tutukladı. / I will be less selective about blocking negative news on ISIS from now on. May Allah help Ummah to defeat this fitnah with the least losses. ISIS broke into Bernas field hospital in Lattakia countryside and they arrested all medical staff! ISIS arrested FSA rebel Heddo while he was undertaking surgical operation for his amputated leg in Bernas field hospital Lattakia, Syria.


  • Halep: Muhalifler 80.Tugay(Alay) üssüne saldırıya devam ediyor. / Opposition continue their attacks on Brigade 80 Base.



  • Lazkiye: Mücahitler rejim noktalarına Grad füzeleriyle saldırıyor. / Mujahideen attack regime positions with Grad missiles.

  • Halep-Atareb: Muhaliflerin hakim olduğu bölge ISIS'ın kuşatması altında. ISIS burada da kontrolü ele geçirmek istiyor.Yarbay Ubeyd Ubeyd'in kaçırılan kardeşi Ali Ubeyd'de ölü bulundu. / This location where the opposition is ruling is under siege by ISIS. ISIS is trying to take control here.Ali Ubaid who is kidnapped brother of Lieutenant Colonel Ubaid Ubaid is found dead.

  • Deyr ez Zour: Muhaliflere ait T55 tankı havaalanı yanındaki füze taburunu vuruyor. / T-55 tank of opposition attacks the missile battalion next to the military airport in Deir Ezzor.

3 yorum:

  1. ISIS ne yapmak istiyor? Arkasındaki asıl güç kim? ÖSO'da bir komutan ISIS'a karşı Esat ile birleşmeyi teklif etti mi?

    YanıtlaSil

  2. Esselamu aleykum,

    Niyetler ne kadar halis olsa da sahih İslam anlayışına sahip değilseniz ifrat yada tefritle İslama hizmet ettiğinizi sanarak müslümanlara ve İslami çabalara zarar verirsiniz. Ben ISIS in ifrat versiyonu olduğunu düşünüyorum. Ayrıca benim acizane kanaatim Suriye'de kendilerine büyük sızma olduğudur. Ayrıca tekfirci ve cahil insanların da bünyede varlığı durumu bu hale getiriyor. Bu tiplerden Türkiye'de de var ve dar ve cahilane kalıplarına uymadığınızda sizi müslüman bile saymıyorlar. Mesela benim burada yazdıklarım dahi muhtemelen orada birileri tarafından öldürülmem için yeterli olabilir.
    Ama gurubun ideolojisinde bu iğrenç amellerin ve fikriyatın ne kadarı paylaşılıyor o hususta tam bir malumatım yok. Bu hususta bir kaynağa rastlarsam paylaşırım inşaAllah.

    Allah bu fitneyi müslümanların en az zararla atlatmasını nasib etsin. Diğer İslami gruplar ve özellikle de Ahrar as Sham çatışmamak için aşırı gayret gösteriyor ama öbür taraf sanki inadına bunu zorluyor. Resmen rejimin ekmeğine yağ sürüyorlar.

    YanıtlaSil

  3. Rejimle ISIS'e karşı işbirliği teklif eden ÖSO üyesine dair bir haberi tam olarak anımsayamadım. Ama bence ISIS'in bitirilmesi mevzusu rejimin en son yanaşacağı şeylerden biridir şu an.

    YanıtlaSil