Statcounter

8 Temmuz 2013 Pazartesi

BAE den eski albay Suriye de şehit inş.

 

 

 

Eski BAE ordusu albayı Suriye'de şehit inş.

 

Gencinden yaşlısına müslümanların savaşmak için Suriye'ye gittikleri ve bazılarının muhalif saflarda savaşırken öldükleri bilinen bir gerçek. Böylesi şahısların sosyal medyada ve forumlarda paylaşılan hikayeleri müslüman dünya çapında olan olayları birbirine bağlıyor. Birleşik Arap Emirliklerinin Fujairah Emirliğinden Muhammed al Abdouli de bu şehitlerden biri.
 
al-Abdouli BAE ordusunda subay iken
Genç yaşta BAE ordusuna katılan al Abdouli albay rütbesine kadar yükseldi. Başarılı kariyerine rağmen al abdouli muhalif fikirleri sebebiyle 2005'te yargılanmaksızın hapsedildi. Abdouli aynı zamanda Suud, Kuveyt ve BAE'de üyeleri olan muhalefet hareketi Hizbul Umma(Ümmet Partisi)'nın lideri oldu.
Hizbul Umma'nın liderliğini sürdürürken 2012 yılında Suriye'ye geçti ve selefi muhalif grup Ahrar al Sham'a katıldı ve burada yüksek yoğunluklu çatışmaların yaşandığı Taftanaz ve Jarrah havaalanlarının alınması ve Mart başında vefat ettiği Raqqa'daki operasyonlara katıldı.
                                                                              
                                 al-Abdouli ele geçirilen Jarrah havaalanında bir uçağın kokpitinden açıklama yaparken
Al-Abdouli’nin hikayesi birkaç ilginç noktaya ışık tutuyor. Birincisi Hizbul Umma'nın Suriyeli muhalif gruplarla ilişkisinin derinliği. Tek ilişki Hizbul Ümmet lideri Abdouli'nin Suriye'de ölmesi değil, Hizbul Ümmet Kuveyt lideri Hakem al Matiri ve Suud liderlerinden biri olan Muhammed Mufrah Suriyeli muhalif grupların finansmanında rol oynuyorlar. Sünni müslümanlar arasında popüler olan bu muhalif hareketleri desteklemek arap monarşilerine meydan okuyan Hizbul Ümmet'e olan ilgiyi/katılımı artırabilir.
İkincisi Abdouli'nin hikayesi yabancı savaşçıların savaş meydanına getirdiği tecrübenin çeşitliliğini yansıtıyor. Sadece Libya yada Irakta silahlı gruplarda savaşan askeri tecrübesi olmayan gençler yok savaş meydanında ayrıca batı destekli Orta Doğu ordularından askeri tecrübesi olan subaylar da muhalif saflarda savaşıyor.
al-Abdouli (altta sağda), Muhammed al-Mafrah (üstte solda)
ve Hakim al-Matiri (tüstte soldan ikinci) ile birlikte
Kaynak: http://syriasurvey.blogspot.fr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder