Statcounter

25 Temmuz 2013 Perşembe

25 Temmuz / July




 Bu yemeği 8 yetişkin ve 23 çocuk paylaşacak, Lübnan, Azar 
The food is being shared by 28 children and 8 grownups UNICEFLebanon/2013/Azar 



  • Şam(Damascus)-Abbasiyeen: Alınan haberlere göre rejim güçleri muhaliflerin ilerlemeleri karşısında Easter Al Tajera, Fares al Khuri caddelerinde bulunan sakinlere evlerini boşalttırıp bölgeyi terke zorluyor. Rejim güçleri Abbasiyeen'e bakan evleri basıp sakinlerini evlerden çıkarıp kendileri yerleşiyor. Rejim güçleri Fares Al Khuri caddesi sakinlerini caddenin bir ön cephe olacağı yönünde uyardı. Bazı binalara keskin nişancılar yerleşti ve tanklar muhalif pozisyonlarını vuruyor. / Large number of residents are leaving Easter AL Tejara, Fares Al Khuri Street, and number are on the increase in the coming hours due to the FFs advance and shelling at the east of Damascus.
    According to some reports, that Assad’s army have raided homes overlooking Abbasiyeen Garages, emptying them of their residents and occupying them.
    Security forces and Assad’s army have warned Fares Al Khuri’s street to leave their homes as the street will become a front line, and snipers have occupied some buildings, and tanks are shelling the Garages.


  • Şam-Bahariya: Mücahitler kasabada 15 Hizbuşşeytan militanını öldürdü. 

    Bunun ardından yanındaki Harasta'da rejim güçlerine darbe indirilerek püskürtüldü. Ayrıca mücahitler önemli bir yol olan Harasta Uluslararası otoyolunu da kesti. Bölgede üs olarak kullanılan yerel su şleri binası hedef alındı. Operasyonlarda rejim güçleri ve Hizbuşşeytan militanlarına kayıplar verdirildi. / FSA forces reportedly killed 15 Hezbollah terrorists in the village of Bahariya in Damascus province on Thursday (July 25th, 2013).  

    This followed fierce fighting in nearby Harasta, in which FSA forces succeeded in liberating the town, driving out regime troops and their Hezbollah accomplices who had been terrorising residents in retaliation for their long-time support of the revolution and opposition to Bashar Al Assad.
    The FSA forces also succeeded in cutting off a vital regime supply line, the Harasta International Motorway, as well as destroying the building housing the local water authority headquarters which was being used as a military base by Assad’s forces and their accomplices, with a number of regime troops and Hezbollah also reportedly killed in that operation.



  • Humus'ta daha önce haberini verdiğimiz bombardıman sonucu çöken 6 katlı binanın enkazından 10 saat sonra bir kişi sağ çıkarıldı.


  • VİDEO: Birkaç gün önce videolarını verdiğimiz bombardımandan kurtulan küçüklerin anneleri aynı saldırıda hayatını kaybetti. / They survived Assad’s strike on their home in Tabaqa, Raqqa (Syria), but their mother did not. Here is the video of the three kids being taken out of their home.


  •  Şam(Damascus)-Qaboun: Mücahitler bölgede bir metal/inşaat şirketi tesisini ele geçirdi. / FSA has stormed and liberated the Metal Inshaat company and Krash factory


  •  Halep(Aleppo): Rejim güçleri büyük kayıplar da veriyor. / Assads forces take heavy losses in Aleppo.

  • Humus(Homs): Kuşatılmış bölgelerdeki sivillerin halinden bir kesit. / Sufferings of the Locals in Homs’s Besieged Neighborhoods

  • Şam-Humus karayolu üzerinde 35 rejim askeri öldürüldü. Henüz detaylı bilgi ve video yok. / 35 of Assad’s goons have been killed at the Damascus-Homs int’l highway.


  • Şam(Damascus)-Qaboun: Muhalif güçler semtteki çatışmalarda iki tank ve bir miktar zırhlı aracı tahrip etti. /  Mujahideen have destroyed two regime tanks and a number of armoured vehicles in clashes with Assad’s forces in the north of the Qaboun neighbourhood.


  • Raqqa: Muhaliflerin Tabaqa'da bir rejim uçağı düşürdüğüne dair haberler var. Doğrulayıcı bir video henüz yok. / According to some news rebels shot down a Mig at Tabaqa.
Düşürülen uçağa ait olduğu belirtilen görüntüler
Video claimed to be about the downed plane

  • Halep(Aleppo): Ketaib Nureddin Zinki Bilimsel araştırma merkezini vuruyor. / Kataeb Noureddin Zinki  move tanks up to bombard Scientific Research compound.


  • İdlib: Mücahitler Tuğla Fabrikası diğer adıyla Qarmid Kampı Üssünü vurmaya devam ediyor. / Mujahideen continue strikes on Brick Factory aka Qarmed Camp. 

  • Şam(Damascus): Bir rejim füzesinin Hajar al Aswad semtini vurma anı. / South Damascus surface-to-surface missile on Hajar AL Aswad.


  • Halep(Aleppo)- Bustan al Qasr: Muhalif savaşçıların düzenlediği bir saldırıda aralarında 2 subayın da bulunduğu 38 rejim askeri ve şebbiha öldürüldü, 2 rejim aracı tahrip edildi. / Rebels set an ambush at Bustan AL Qasr to the shabbiha, killing 38 among them 2 officers and destroying completely 2 cars.


  • Halep(Aleppo rif): Kent kırsalında bulunan Burj al Zarour kasabası muhaliflerin kontrolüne geçti. / FSA liberates the Borj AlZa’rour town.


  • Humus(Homs)-Sukhnah: Kasabaya ilerleyen bir rejim konvoyu vuruldu. 1 tank, 1 Shilka ve  bir top tahrip edildi ve rejim güçlerine zaiyat verdirildi. / Regime convoy that headed to the town was stopped by #FSA who destroyed a tank, Shilka, and a cannon and killed many regime troops!


  • Şam(Damascus):Yarmouk kampındaki mücahitler bölgenin rejim kontrolünde olduğunu reddediyor. / State media are lying when they announce that the Yarmuk refugee camp is in the reigme control.

  • Şam(Damascus): Mazzeh Havaalanında bir patlama gerçekleşti.Sebebi bilinmiyor. Habere yer vermemin sebebi muhaliflerin pek saldıramadığı ve rejim için çok önemli bir konum olması. / An explosion inside the military Mazzeh airport.

  • Daraa-Harra: Ele geçirilen rejim noktalarındaki asker ve şebbiha cesetleri. / Pictures from Al Harraa shows many dead #Assad-forces -after rebels freed barriers inside town.

  •  Şam(Damascus): Mücahitlerin saldırısı sonucu yanan rejim pozisyonu. / A regime stronghold burns after being attacked by the rebels.

  • Daraa-Nawa: Geçtiğimiz hafta yoğun çatışmaların yaşanan bölgeden görüntüler. / From battlefield in #Nawa-city.


  • Humus(Homs): Süren bombardıman ve ekipman eksikliği sebebiyle yıkıntılarda kısmen görülen cesetler bile çıkarılamıyor. Bombardımanda 6 katlı bir bina yerle bir oldu.  / Bodies can be seen, but cannot be retrieved due to lack of equipment and ongoing shelling. A six-storey building has been leveled to the ground as a result of fierce regime shelling with surface-to-surface missiles on the besieged districts. 25 July.
 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GlLbQz6eZ9I

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GrRbFyWiyIc
Jouret al Shayyah'taki yıkımdan görüntüler
Destruction in Jouret Shayyah, Homs

  • Halep(Aleppo): Muhalifler Halidiyeh'te rejim sniper pozisyonlarını vuruyor. / FSA targets Regime Forces’ Snipers in Khaldieh, Aleppo


  • İdlib-Surmaniya: Muhalifler Cisr Sugr yolu üzerindeki rejim pozisyonlarını vuruyor. / Rebels Pound #Assad Positions in Al-Sirmaniyah from High Ground


Click to enlarge
Büyütmek için tıklayınız.

Haritayı Surmaniya'nın konumunu göstermek için hazırladım ama diğer bazı mevkilerin önemini anlamanız için bazı işaretlemeler yaptım. Öncelikle bir kısmını kırmızı ile işaretlediğim yol rejimi kalbi olan sahil kesimini İdlib ve diğer şehirlere bağlayan Lazkiye yolu. Bu yüzden Cisr es Sugr, Eriha ve Saraqeb rejim için önemli yerleşim yerleri. 

I prepared the map to show the location of Surmaniya but then I made some markings for you to understand the importance of some locations on the map. First of all the road that I marked with red partly is the Latakia way which connects the coast the heart of the regime to the cities as İdlib. Since that reason Jisr as Sughour, Ariha and Saraqeb are important locations for regime.

https://www.youtube.com/watch?v=1-uOYdWSw-A&feature=player_detailpage&list=UUF-v9nwMlN2q00ChECx_isQ
Buraya yapılan bir başka saldırı videosu buldum
I found video of another attack on this point

2 yorum:

  1. SelamınAleyküm kardeşim.
    Heyecanla takibimize devam ediyoruz kardeşim.
    1-)Rejim ile kolkola Haeskide Kamışlıda olan,Tal AByad-RasulAyn,Tall Alo'da muhaliflerle çatışanlar elbette Allah her şeyi görüyor.Fırsattan istifade ayrılıkçı devlet kurmaya çalışanlara lafım.

    2-)Tartus'a konser vermeye gidenler Beşar ile el sıkışanlar Baas propagandacıları Beşar savunucuları,sırf mezhep uğruna kasap katil bir rejime destek verenler sizden iğreniyorum tiksiniyorum midem bulanıyor.Bu çocukların bu mazlumların katili kadınların tecavüzcüsü bu pislikleri destekleyenlerden tiksiniyorum.

    Lütfen baksana kardeşim kim neymiş ne demiş sonra ne olmuş utanın be utanın suratlarına tükürülmez bile bunların
    http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?p=3237993#3237993

    3-)Halep'de Halep Kalesi-Hamdaniye-Raşiden ve İnşallah artık bir de Khan Assal bölgesinde muhalifler güzle gidiyor çok şükür.Şu askeri akademi bir ele geçse tamamdır.Doğu-Batı-Guney ikmal yolları kesildi.Kuzeyde şu Zahra ve Nubbola ve oradaki Hizbullah elemanlarına sağlam operasyon yapmak lazım.

    4-)İdlib ve Cisr Eş Şuğur'da güzel olaylar oluyor her ne4 kadar geçen gün çok sayıda sivilin hayatına mal olan katliam gibi.Son Banyas katliamını da unutmadık şerefsizler.

    Ey kardeşim Humus yakında düşecek gibi gözüküyor.Ne yazıkkı..Dsvud Tugayının YPG ile savaşmak için HUmus'dan çıkıp Hasekiye geçmesini buna da bağlıyorum biraz.

    Şam merkezde aynı anda 8 bölgede birden rejim operasyon başlattı.Bunlar Barzeh Kaboun Jobar Duma Adra Kafr Batna İrbin HacerülEsved ve Darayya

    Kırsalda da Muadimiyet El Şam ve Ktaybah bölgeleri rejim operasyonları içerisinde.

    Yanitoplamda 10 bölge ediyor.Bunlar gece gündüz bombardıman yapıyor aralıksız..Uçaklar helikopterler-füzeler-T72-62 -BMP tanklar-rejime nasıl destek aktığını görebiliriz ustadım.

    Allah razı olsun ustam.
    Şam son durum haritası.Kardeşim işine yarar mı bilmiyorum
    http://t1307.hizliresim.com/1c/t/qsbtg.jpg

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Esselamu aleykum kardeşim,

      Her ne kadar bizler bu çatışmayı yerinde değil de internetten takip etsek te az çok birşeyler öğrenip bir bakış açısı edinmemize fayda sağlıyor öğrendiklerimiz. Bazen bu TV lerde yorum yapan bazı zevattan çok daha kapsayıcı bile olabiliyor. Buna binaen yazdığın maddelere bildiğim kadarıyla yorum yazmak istedim.

      1) Bu hususta henüz birşey söyleyemeyeceğim. Durumu, tarafların eylemleri ortada olsa da amaçlarını tam kavrayamadım. Bu hususta bazı yazılar buldum ama okuma vaktim olmadı. Bunun üzerine muhtemelen birkaç gün içinde buraya bir kayıt ekleyeceğim.

      2)Buna tek diyeceğim şey şu. Samimi niyetle bakıp bu yalanlara aldanan bilgisiz ve epey ilgisiz insanlar müstesna "Küfür tek millettir."

      3)Hamdolsun en azından askeri durum Halep'te iyi gidiyor. Zahra ve Nubl'a bildiğim kadarıyla göz açtırılmıyor. Helikopterle gelen Hizbuşşeytan ya muhalifleri ezecek yada helikopterle geri gidecek. Bence rejim burada aptalca bir çıkmazda. Oradaki Nusayri halk ta bunların varlığından rahatsız anladığım kadarıyla.

      4)İdlib kırsalında mücahitler güzel çalışıyor. Artık genelde daha stratejik hamleler yapmaya çalışıyorlar. Bomba ikmali İran'dan haftada 400 ton gelse de yolları keser rejimi aç ve silahsız bırakırsan çöker bir süre sonra. Rejimin bombardımanları bence askeri açıdan pek mantıklı değil. Giremediği alamadığı yerleri yerle yeksan etmeye çalışıyor olan da masum sivillere, çocuklara oluyor.

      Humus'un uzun süre sayanabileceği fikri bende yer etmeye başladı. Nasıl rejim burnunun hem de en elit birlik ve silahlarının dibindeki Qaboun'u, Barzeh'i ve özellikle Daraya'yı bitiremediyse Humus merkezi de öyle bitiremeyecek gibi geliyor bence. Ama olan oradaki insanlara olacak.

      Kardeşim benim gördüğüm şu. Uluslararası sistem Suriye'de Esed'in düşmesine hep birlikte karşı. Buna USA ve Suud'da dahil. Bu yüzden savaş sürecek en az birkaç yıl daha.

      Bunda küfür cephesi uzun vadeli şu büyük hatayı yapıyor. Qaide harici mutedil İslami silahlı yapılanmaların Suriye gibi bir coğrafyada kemikleşmesine sebep oluyorlar. Kısa vadede ya gözleri kesmedi yada işlerine gelmedi desteklemek direnişi ama bence bu çatışmaların uzun vadeli sonucu (10 yıl gibi) küfür cephesinin karşısında kemikleşmiş mutedil(bize göre) İslami direnişin oluşmasıdır. Uzun vadede mali destek olmazsa bu yapılanmaların hayatiyetini sürdürmesi de zor olacaktır ama bence bunlar bir şekilde ayakta kalacak.

      Allah her şeye kadirdir ama şu şartlarda uzun vadede sahil kesimini de içine alan ve sünni çoğunluğun demokrasi ile bile yönettiği bir tek Suriye devletine Qatar ve Türkiye hariç kimse onay vermez, engel olur.

      Benim en iyimser yorumum Esedin Nusayri kökenli bir darbe ile devrilip diyalog ile tarafların barışması(nasıl olacaksa) ve akan kanın durması. Tabi ki dualarım Allahın müslümanlara zafer nasib edip rejimi devirmesi yönünde.

      5)

      Sil