Statcounter

19 Eylül 2013 Perşembe

19 Eylül / September



View image on Twitter

O kadar sıkıntının arasında bir gülümseme
Just for a smile among all these problems




Küçük Ahmed Swaan 2011'de ellerine "Sessizliğiniz bizi öldürüyor yazmıştı." Ve sonunda o da öldü.
Little Ahmed Swaan wrote on his hands "Your silence is killing us" in 2011 and at last he also died.
Şam(Damascus)-Mouadamiyat

  • Hama: Mücahitler Kernaz'ı tamamen ele geçirdi. / Mujahideen took over Kernaz completely.


  • Şam: Mücahitler Shebaa-Meliha arasında bir rejim pozisyonunu ve bir BMP'yi ele geçirdi. Silah ve mühimmat ganimet alındı. / Mujahideen took over a regime position between Shebaa-Meliha and a BMP. Weapons and ammunition seized as spoils.


  • Hama: Kent kırsalında mücahitlerin ele geçirdiği tank. / Mujahideen controlled over T62 Tank in the Eastern Suburbs, Hama

  • Halep(Aleppo)-Azaz: ISIS ve ÖSO arasındaki anlaşmazlık hususunda Liwa el Twhid'in aracılığıyla geçici bir anlaşmaya varıldı. Bu anlaşmaya göre: 
  1. Acilen ateşkes yapılacak 
  2. Çatışmalar esnasında rehin alınanlar 24 saat içinde serbest bırakılacak.
  3. Her iki taraf ta kendi bölgelerine dönecek.
  4. Tewhid Tugayı sorun çözülene kadar iki taraf arasında bir kontrol noktası bulunduracak.
  5. Her iki taraf arasındaki anlaşmazlıklar ikisinin de kabul edeceği hukuki/dini bir komite tarafından değerlendirilecek.
  6.  Asafat al Shamal 48 saat içinde karargahına dönecek.
  7. Liwa el Tewhid ve Ceyşu Muhammed bu anlaşmanın uygulanmasının garantörleridir.
      Both sides came to an agreement with mediation of Liwa al Tawheed. According to this agreement:

Point no. 1 – a cease-fire between the two sides immediately
Point no. 2 – the release of detainees held by both parties within a maximum period of 24 hours
Point no. 3 – both sides to return confiscated properties
Point no.4 – Liwa Tawheed to form a barrier between the parties to ensure implementation of agreement and separation
Point no. 5 – Any dispute must be referred to Sharia court
Point no. 6 – Northern storm back to its HQ within 48 hours
Point no. 7 – Liwa Tawheed and Jaysh Muhammad are guarranteers for the implementation of the terms of the deal.



  • Halep(Aleppo)-Azaz: Bölgeye gelen Liwa el Tewhid güçleri taraflar arasında bir anlaşma sağlanması için aracılık yapıyor. Bu meyanda Liwa el Tewhid ISIS'e bir süre tanıdı. Eğer bu süre zarfında anlaşma sağlanamazsa çatışma çıkabilir. Bu fitnenin Esad'dan başkasına faydası yok.         /       Liwa al Tawheed is in negotiation efforts to bring out an agreement. Regarding this Liwa al Tawheed gave ISIS a deadline to come to an agreement. If this cannot be achieved clashes may escalate between ISIS and other sides. This fitna benefits noone other than Assad regime..


  • Humus: Kent kırsalındaki Kafernan köyüne Nusret Cephesi tarafından istişhadi saldırı düzenlendi. / Jabhat al Nusra made an martyrdom bombing attack to Kafernan village in rif Homs.


  • Raqqa: Kentte (muhtemelen Tabaqa'da) ISIS ile Ahfad al Rasul grubu arasında çatışmalar olduğuna dair haberler var. Şunu da belirtmek isterim ki iki gruba bağlı savaşçı gruplar Lazkiye, Qalamoun, Hama gibi yerlerde ortaklaşa savaşıyorlar. Dileğim bu fitnenin büyümeden söndürülmesidir.         /        There is news that there are clashes between two groups in the city (possibly in Tabaqa). I also want to point that groups belonging to these two groups fight in cooperation in locations like Latakia, Qalamoun and Hama. My wish is this fitna to be removed before it gets bigger.


  • Şam(Damascus)-Daraya: Rejim bombardımanının tahribatı. / Destruction of regime bombardment.


  • Deir ez Zur: El Breqa'nın ele geçirilişi. / Liberation of Al Breqa.


  • Azaz: Anladığım kadarıyla sıkıntı Asafat al Shamal grubu mensubu bir savaşçının 2 ISIS savaşçısını öldürmesi sebebiyle başladı. ISIS katilin kendilerine teslim edilmesini istedi, katil teslim edilmeyince çıkan çatışmalarda 5 ISIS mensubu daha vefat etti. Olayın farklı bir versiyonu da şu ISIS Azaz'daki Ahli hastanesinde sınır tanımayan doktorlar grubundan bir Alman doktorun çalışmasına karşı çıktı ve akabinde ISIS Asafat as Shamal'e mensup iki savaşçıyı öldürdü. Çatışmalar dışarıya sıçradı ve Asafat as Shamal sınır kapısına çekildi. Durumu sakinleştirmeye çalışan ISIS savaşçıları da olduysa da olaylar büyüdü.          /          As far as I understand problem occured after a fighter of Asafat as Shamal killed two ISIS fighters. ISIS asked the group to handover the killer to them and the group refused this.5 more ISIS members were killed in clashes after these. Another version of events is this. The clashes started in Azaz Ahli Hospital after ISIS objected to the presence of a German doctor with Doctors Beyond Borders. Asifat as Shamal refused to let him go. ISIS shot dead two Asafat fighters. Clashes started in hospital & spread out. Asifat withdrew to teh border crossing.Asifat suggests ISIS members were divided over the reaction. A kuwaiti fighter tried to calm down the situation but others were ruthless.


Çatışmalarda bir medya merkezine de saldırıldığı ve medya aktivisti Hazem Azizi'nin ve Azaz Media Center'in başı Ömer Hadouli'nin öldürüldüğü haberleri var. Bunların ISIS tarafından öldürüldüğü iddia ediliyor. Ama bu haberlerin kaynakları Azizi için BBC'den Ian Pannel  ve Hadouli için CNN'den Ivan Watson. Büyük ihtimalle Azizi ile Hadouli aynı şahıs. Aynı kardeşin iki ayrı ismi geçiyor.

It is claimed that along the clashes a media center is also attacked and chief of Azaz Media Center Omar Hadouli and a prominent media activist Hazem Azizi were killed by ISIS. But sources for these news are Ian Pannel from BBC for Azizi and Ivan Watson from CNN for Hadouli.Most possibly Omar Hadouli is another name of Hazem Azizi.



Hazem Azizi (şehit inş.)


Hazem Azizi




  • Alınan haberlere göre Ahrar as Sham ISIS ile diğer muhalif gruplar arasındaki çatışmalarda herhangi bir şekilde yer almadığını duyurdu. / According to news received Ahrar al Sham denies any involvement in fighting between ISIS and other groups.


  • Halep(Aleppo)-Azaz: Dünkü çatışma sonucu Liwa el Tevhid savaşçıları ISIS savaşçılarını Azaz'ın dışına çıkardı. Muhtemelen sınır geçişinin paylaşımı ve kasabanın kontrolü  ile ilgili bir anlaşma yapılacak bu gerginliğin sonucunda.      /   After yesterdays clash&dispute Liwa al Tawheed fighters forced all ISIS fighters out of Azaz. Statement expected when ISIS&FSA try to reach a deal on by whom&how border post&Azaz town should be controlled.
Tewhid savaşçıları sınır kapısında
Arrival of Tawheed fighters to border post

  • Rus haber kanalı RT muhaliflerin kimyasal silah kullandığını göstermek için düzenlenmiş düzmece bir haber yayınladı. / Russian TV channel RT airs fake footage of rebels using sarin gas in Syria.


  • Hama: Muhalif güçler kentin batı kırsalında Zilzal Operasyonunun başlatıldığını duyurdu. Operasyon kapsamında Mogher, Shanaber, Tal Othman ve Hamamiyat hedef alınacak. Anladığım kadarıyla saldırıda Ahrar as Sham, Nusret Cephesi ve Ahfad al Rasul yer alıyor.                              /          Opposition forces announced beginning of Zilzal Battle in western suburbs of the city and targets Mogher, Shanaber, Tal Othman and Hamamiyat.As far as I understand Ahrar as Sham, Jabhat al Nusra and Ahfad al Rasul are cooperating in the attack
Mughayr

Tal Othman

Hamamiyat

1 yorum:

  1. Anlaşmazlıklar çözümlenmez ise Esad kazanır. Umarım İSİS ile ÖSÖ arasındaki anlaşma sonsuza kadar sağlam kalır.

    YanıtlaSil