Statcounter

13 Eylül 2013 Cuma

13 Eylül / September



Güncelleme sürüyor...
Update in progress...



Esad'ın varil bombalarından bir kalıntı. 5 km. yüksekten içindeki 600 kg. TNT ile hedef gözetmeksizin sivil yerleşimler üzerine iki yıldır durmadan atılan bombalar desem anlarsınız herhal...
/
Remains of Assad's barrel bombs. You will understand if I say these are the bombs dropped from 5 kms altitude with 600 kgs TNT inside on civilian areas without any break for two years...


  • Yabancı savaşçılardan oluşan Junud al Sham grubunun şehitlerine dair video. / A video showing martyrs of foreign fighters group Junud al Sham.


  • Daraa: Rejim saldırısı sonucu ölen çocuklar. / Children died since regime attack.


  • VİDEO: Ahrar as Sham'a ait bir eğitim kampı. / A training camp of Ahrar as Sham.


  • Raqqa: Kayıp bir Ahrar mensubunu aramak için kente gelen Ahrar as Sham mücahidinin ISIS tarafından alıkonduğuna dair bir habere rastladım. Henüz doğrulayıcı başka bir habere rastlamadım. / I came by news saying 9 members of Ahrar as Sham were detained by ISIS while searching for another member who was lost for a while.


  • HalepAleppo): Tewhid Tugayı'nın imal ettiği elektrikli keskin nişancı tüfeği. / A remote sniper rifle system produced by Tawheed Brigades.


  • Hama: Arqouneh, al Asafra ve Barghoutheyeh köylerinin ele geçirilmesi operasyonu ile ilgili açıklama. / The statement announcing the operation for liberating Arqouneh, al Asafra ve Barghoutheyeh villages.


Tevhid Tugayı Barghoutheyeh'e ilerliyor
Tawheed Brigade moves towards Barghoutheyeh

Al Mufakker köyündeki şebbiha üssü havaya uçuruldu
Shabbiha building in Al Mufakker village exploded

  • Halep(Aleppo): Sivil halk Halep'i ikiye ayıran Bustan al Qasr'da rejim keskin nişancı ateşi altında böyle geçiyor. / Civilians passing Bustan al Qasr which divides Aleppo into two under regime sniper fire.


  • Şam(Damascus): Ghouta'da mücahitler tarafından imal edilen ilk sniper tüfeği. 12.7 mm. / First sniper rifle produced by mujahideen in Ghouta. 


  • Raqqa: İddialara göre ISIS(yada Nusret) emiri Ebu Turab el Nejdi Raqqa'da ÖSO tarafından öldürüldü. / According to some sources Amir of ISIS(or Nusra) in Raqqa Abu Turab al Najdi is killed by FSA.



  • Şam(Damascus): Uluslararası Havaalanı yolu üzerinde bir tank personeli saf değiştirerek tanktan iniyor ve kaçıyor. Diğer tank ise onlara ateş ediyor. / A tank crew is defecting and running away on international airport way while other tank is firing at them.

3 yorum:

  1. "İddialara göre ISIS(yada Nusret) emiri Ebu Turab el Nejdi Raqqa'da ÖSO tarafından öldürüldü."

    Neler oluyor? Böyle giderse esed kazanır.. O kazanamaz sa bile ondan sonra muhalifler arasında bir iç savaş daha yaşanacak gibi görünüyor.. Bu fitneyi önleyecek bir oluşum olsa keşke.

    YanıtlaSil

  2. Yanlış anlama olmasın...Raqqa emiri. Genel emir değil. Cümleyi yanlış anlamaya mahal verecek şekilde kurmuşum.
    Allah müslümanlara feraset nasib etsin. Şeytanın ayartmalarından uzak etsin. İlim ve hikmet sahiplerini müslümanlara emir etsin.
    Şu şartlarda kaçınılmaz gereklilik müslümanların bazı farklılıkları bir kenara atarak birlik olmaları, beraber hareket etmeleri gerekiyor. Küffarın karşısında 100.000 mücahitlik tek komuta altında bir güç görmesi gerekiyor. Fakat herşeyin açmazları var. Mücahitlerin maddi yardımları tahminimce körfez ülkelerinden. Maddi hususta bağımsız olmazlarsa birlik olsalar bile sıkıntı. Ama herşeyin başı birlik olmak, beraber hareket etmek. Belki daha başka birçok açmaz var bizim göremediğimiz.
    Ama Allah'a inananlarla, sabredenlerle beraberdir. Mühimi Kur'an ve sünnet çerçevesinde hareket etmek ve gerisini Allaha bırakmak.

    YanıtlaSil
  3. Allahım sen mücahidlerimizin kalblerini kaynaştır..

    YanıtlaSil