Statcounter

17 Şubat 2013 Pazar

Son Durum_Safwat al Zayat ile ropörtaj


Scud füzelerinin fırlatılması rejimin bu alanlar üzerinde kontrolü kaybettiğini ve buraları terk ettiği manasına gelir. Kuvvetleri kuşatma altında. Savaşçıların çoğu kuzeyi terk ediyor ve Şam'a yöneliyor. Bu ÖSO'nun kuzeydeki savaşı neredeyse bitirdiğini ve güneye yani Şam'a ilerlediğini gösterir.

Haritada:

Mavi hat rejimin halen savaştığı yerleri gösteriyor. Maarat al Nouman, Jarjanaz, Kafar Nouma. Çünkü orada iki üssü var Wadi Dayf ve Hamidiyeh.

Rejim güneye çekilerek ve Habeet, Kafranbouda ve Khan Sheikhoon'da ikinci bir savunma hattı(kırmızı çizgi) oluşturarak karşılamak istiyor. Bu yüzden geçtiğimiz saatlerde Morek'e (kırmızı ok) saldırıldı ve Kafranbouda'ya(soldaki kırmızı daire) yoğun bombardıman yapıldı. 

Haritayı Halep'e taşırsak. Rejim Safira'dan Nayrab ve Uluslararası Havaalanına hareket etmek istiyor ve bu işi bitirmek istiyor. Anlaşıldığı kadarıyla muhalifler 599.Alayı(mavi çarpıların olduğu kırmızı daire) kontrol altına almayı başardı(benim notum: 599.Alay yakın zamanda ele geçirildi) ve bir başka operasyon da neredeyse bitti.

Uluslararası Havaalanına bakarsak; rejim Al Qaterji ve Hanano'yu(kırmızı daireler) ve 80.Alayı ele geçirdiler ve havaalanına Al Matahen'e (iki havaalanının da hemen dışında) ilerliyorlar(mavi oklar).

Geniş mavi daire muhaliflerin havaalanlarını sardığını gösteriyor.

Şam'a gelirsek; muhalifler güney ring yolunu geçtiler ve Jobar'da, Al Qaboun'un çevresinde savaşıyorlar ve Al Abbasiyeen'in civarlarına ulaştılar.

Rejim Daraya, Muaddamiya, Yarmouk ve Tadamun'a yoğunlaşıyordu ama şimdi doğuda daha geniş bir cephe var. 

Kuzey ve Doğu kesimlerine geçiş olan Adra'ya geldiğimizde burası muhalifler tarafından ele geçirildi ve Şam Savaşı için hayati öneme sahip.

Ropörtajın videosu
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5_jREPO6tGM




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder