Statcounter

22 Şubat 2013 Cuma

ÖSO Hizbullah'a Cevap Veriyor




Bir ÖSO komutanının muhaliflerin elindeki bölgeleri bombalamayı durudurması için verdiği 48 saatlik ultimatomun ardından bir gün bile geçmeden bir ÖSO komutanı 21 Şubatta Hizbullah'ın Lübnan'daki noktalarına saldırıya başladıklarını duyurdu.

ÖSO çatısı altında faaliyet gösteren subaylardan Albay Hisam al Avvak "Hizbullah'ın Lübnan ve Suriye'deki noktalarını bombaladık. ÖSO bu noktaları bombalamaya devam edecek"dedi. Al Avvak ayrıca Hizbullah'ı rejim ile ortak operasyonlarını durdurmazsa Beyrut'un kuzeyindeki hedefleri de vurmakla tehdit etti


ÖSO komutanı General Selim İdris 20 Şubatta verdiği beyanatta Hizbulla^'ın uzun süredir düşmanca hareket ettiğini ama Humus Qusayr'daki köyleri Lübnan'daki Bekaa vadisinden bombalamakla çok ileri gitiğini söylemişti.

Komutan muhaliflerin Hizbullah'a 48 saatlik bir ultimatom verdiğini ve bu süre sona erer ermez saldırıların yapıldığı yerlere cevap vermeye başlayacağız dedi. Qusayr bölgesindeki muhaliflerin diğer bölgelerden gelen uzun menzilli silahlara sahip diğer ÖSO savaşçılarıyla de destekleneceğini belirtti.

İdris ÖSO'nun ayrıca Lübnan cumhurbaşkanı ve başbakanı'nın müdahil olmasını istediğini  ama başbakan Najib Mikati'nin ofisinin muhaliflerle herhangi bir temas kurmayı reddettiğini söyledi.

Hizbullah Suriye'ye savaşçı gönderdiğini defaatle reddetti. Lideri Hasan Nasrallah ekim 2012'de bazı parti üyelerinin çatışmalarda yer aldığını ama bunların grubun iradesi dışında kişisel hareketler olduğunu söylemişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder