Statcounter

12 Şubat 2013 Salı

Muhalifler Deyr ez Zur'da Son saldırıyı Planlıyor





Muhalifler doğudaki petrol şehrinde saldırı için hazırlanıyor


(Reuters) – Bir muhalif komutanının ifadelerine göre muhalifler rejim güçlerini şehrin çevresindeki petrol sahalarından çıkardıktan sonra doğunun stratejik şehri Deyr ez-Zur'u ele geçirmek için büyük bir operasyon başlatıyor.


Şehrin haritadaki yeri 

Eğer şehri ele geçirirlerse 22 aylık çatışma boyunca ilk defa tüm bölgeyi kontrol altına almış olacaklar.
Güçlü El Kadisiye Tugayı komutanı İbrahim Ebu Bekir Nusret Cephesi ve Arap savaşçılarla operasyon için şehri dört tarafından kuşattıklarını belirti.

Reuters'e Skype ile “Şehrin dış kesimleri ele geçirildi, bölgee tek kalan yer şehrin kendisi. Tüm tugaylar operasyona katılıyor...Biz şehrin doğu kısmından sorumluyuz." dedi.
Kuzeyde Irak sınırında bulunan Fırat nehri boyunca uzanan Deyr ez-Zur muhalifleri destekleyen sünni aşiretleri barındırıyor.

Ebubekir Tugayından bir başka savaşçı operasyonun ilk aşamasının şehrin içindeki üç askerinhedefin tank ateşine alınması ve şehrin dışındaki tek kuvvetli rejim mevkiinin kuşatılmasıyla başlatıldığını söyledi.

“Şu anda tamamen şehir içine yoğunlaşmadan önce şehir dışındaki tek nokta olan 113.Tugayı kuşatıyoruz" dedi Ebu Mazen isimli savaşçı. Ayrıca “Şehri aldığımızda bazı birlikler şehirle ilgilenecek ve geri kalanı Şam'a yürüyecek"dedi.
Ebu Bekir aylar boyunca güçlü güvenlik birimleri ve bir askeri havaalanı olan şehre sınırlı erişimleri olduğunu söyledi.

Ama Nusret Cephesinin yardımıyla Fırat üzerindeki stratejik bir köprünün yanındaki bir istihbarat birimini ele geçirdiler ve bu onlara doğu tarafının yolunu açtı.
“Köprüyü ele geçirdikten sonra şehrin içindeki savaşçılara yardım ve silah göndermeye başladık...Ayrıca takviye kuvvet te gönderiyoruz", " Şu anda şehre girmemizi engelleyecek bir şey yok."

Kadisiye Tugayı bölgedeki en etkin gruplardan birisi ve devlet güçleriyle çok şiddetli çatışmalara girdi.
Grup halihazırda buğday silolarını, bir tekstil fabrikasını ve bir gaz dağıtım merkezini kontrol ediyor. Sekiz batalyondan oluşuyor ve ülkenin dört yanından savaşçılardan oluşuyor.

KAYNAK: 

http://www.reuters.com/article/2013/02/12/us-syria-crisis-idUSBRE91A0MU20130212

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder