Statcounter

21 Şubat 2013 Perşembe

Muhacirler Tugayı





Ebu Ömer el Çeçen olarak bilinen bir komutan Nusret Cephesi'ne bağlı olarak Esed rejimine karşı savaşan Muhacirler Tugayı'nın komutanı. Savaşçıları arasında İslami Kafkas Emirliği'nden de savaşçılar bulunan Muhacirler Tugayı birkaç büyük rejim üssünün geçtiğimiz yıl ele geçirilmesinde hayati bir rol oynadılar.

İslami Kafkas Emirliği'nin bir medya kolu olan Kavkaz Center'a göre Ebu Ömer "Kafkas Emirliğinden de gönüllülerin bulunduğu Muhacirler Tugayındaki Mücahitlerin emiri". Kavkaz Center İngilizce sitesinde 7 Şubatta Ebu Ömer'den bir video yayınladı.

Ebu Ömer videoda kızıl sakalı ve şapkası ile çoğu maskeli 19 savaşçının arasında görülüyor. Cihadilerin iki tanesi tevhid bayrağı taşıyor. Muhacirler Tugayının birlikte hareket ettiği Nusret Cephesi ABD tarafından Irak el-Kaide'si ile birlikte hareket etmekle suçlanıyor.[Bkz. LWJ raporu US adds Al Nusrah Front, 2 leaders to terrorism list].

Kavkaz Center'e göre Muhacirler Tugayı Esed rejimine karşı savaşan gruplar arasında en aktiflerinden birisi.

Genellikle Kafkaslardan ve güney Rusyadan gelen savaşçılar olarak adlandırılan "Çeçen Savaşçılar" aylardır Suriye'de görülüyor. Ekim ayında bir grup "Çeçen muhacir" bir ÖSO birliğiyle beraber Nusret Cephesi komutası altında Halep'te bir hava savunma ve Scud füze üssünü ele geçirmek için savaştığı biliniyor. The Long War Journal o dönemde grubun İslami Kafkas Emirliği üyelerini barındırdığını iddia etti [bkz. LWJ raporu , Al Nusrah Front commanded Free Syrian Army unit, 'Chechen emigrants,' in assault on Syrian air defense base].

Muhaciler Grubu geçtiğimiz Ekim ayında Halep'teki diğer iki büyük üsse yapılan saldırıda da yer aldılar.

Aralık ortasında Muhacirler Grubu Nusret Cephesi ile birlikte Şeyh Süleyman üssünü yada Üs 111'i ele geçirmek için yapılan saldırıya katıldı.

Ve geçtiğimiz hafta Nusret Cephesi, Tevhid Tugayı ve Muhacirler Grubu ie birlikte Halep Havaalanının yakınındaki 80.Tugay(yada Alay)'ı ele geçirdi.

İslami Kafkas Emirliği'nin lideri Dokko Ömerov kafkaslardan gelen savaşçılarla beraber Suriyeli savaşçıları da övgüde bulundu. Ömerov kasım ayında rweb sitesinde Suriye cihadıyla ilgili bir konuşma yayınladı. 

Hitabında "Kardeşlerime sesleniyorum ve şunu da vurgulamak istiyorum ki Kafkas Mücahitleri olarak Allah'a sizlere melekleri ile yardım etmesi, sizi her yolla desteklemesi için dua ediyoruz." dedi.

Konuşmasında Ömerov Suriyeli savaşçıları Esed rejimini demokrasi adı altında başka bir putla Türk, Suudi, Mısır, Amerikan veya İngiliz parasıyla değiştirmemeleri konusunda uyardı.

Ömerov Haziran 2010 tarihinde ABD'nin Özel Tanımlanmış Küresel Teröristler Listesine eklendi. ABD Mayıs 2011'de aKafkas Emirliği'ni Yabancı Terörist Organizasyonlar listesine ekledi.

Daha fazlası için: http://www.longwarjournal.org/archives/2013/02/chechen_commander_le.php#ixzz2LWipICMP

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder