Statcounter

26 Şubat 2013 Salı

Hizbullah'ı Eleştiren Eski Genel Sekreteri


"Tfaili 1985-1989 arasında Hizbullah'ın sözcülüğünü yapmıştır ve 1989-1991 arasında ilk Genel Sekreter olarak görev yapmıştır. Nasrallah yönetimindeki Hizbullah'a, Lübnan Hükümetine ve İran bağlantısına muhalefetiyle tanınıyor. Bir dönem Suriye tarafından da desteklendiği belirtiliyor."

Hizbullah eski Genel Sekreteri General Sheikh Sobhi Tfaili Suriye'de öldürülen Hizbullah üyelerinin şehit sayılmayacağını ve cehenneme gideceğini söyleyerek Hizbullah'ın Suriye'deki çatışmalara katılımını eleştirdi.

Bu hafta içi yapılan bir TV röportajında Tfaili Hizbullah'ın Suriye'de rejimin yanında çatıştığını doğruladı.

Tfaili "çocukları öldüren, insanları terörize eden ve evlere zarar veren Hizbullah üyeleri şehit değildir ve cehennemliktir."dedi.

Ayrıca Suriye'deki şiilerin kendilerini koruması için herhangi  birilerine ihtiyacı olmadığını söyledi.

Türbenin etrafına onu korumak için savaşçılar konduğuna dair raporlara dayanarak " Suriye'deki şiilerin kendilerini koruması için herhangi birilerine ihtiyacı yok. Onları sıkıntıya sokan asıl biziz. Sayyidah Zaynab'ın türbesinin korunmaya ihtiyacı yok çünkü sünniler de onu seviyor."dedi.

Ayrıca Suriye'deki Hizbullah savaşçılarının varlığının tek sebebinin rejimi ve suçlarını savunmak olduğunu belirtti.

Ekim 2012'de Hizbullah lideri Hasan Nasrallah parti üyeleinin Suriyeli muhaliflerle savaştığını ama partinin emri altında değil bireysel hareket ettiklerini açıklamıştı.

Şubat ayı başlarında bir Hizbullah yetkilisi Suriye sınırındaki çatışmalarda örgütün mensubu üç savaşçının ve beş muhalifin çatışmalarda öldürüldüğünü açıklamıştı.

Çatışmalar sonrasında SUK bunun(Suriye Ulusal Konseyi) komşu Suriye ve Lübnan arasındaki bağları tehdit ettiğini açıkladı ve ardından ÖSO Hizbullaha saldırılarını durdurması yada Lübnan içindeki noktalarının vurulacağına dair bir ultimatom verdi.

Daha sonra çıkan medya açıklamalarına göre ÖSO Suriye sınırına yakında bulunan Hermel üssünü vurdu, ama bu haberler hiçbir şekilde doğrulanmadı. Hermel'in Qasr kasabasının Suriye'deki çatışmalara katılan Hizbullah militanlarının önemli bir mevkii olduğu iddia ediliyor.

Tfaili ayrıca Hermel'den Hizbullah savaşçılarının Suriye'ye geçişini engellemediği için Lübnan ordusunu da eleştirdi.

Tfaili " Lübnan Ordusu neden Hermel'den Hizbullah savaşçılarının Suriye'ye geçişini engellemiyor? Neden sınırda Akkar'ın kasabalarındaki vatandaşlarını korumuyor?" dedi.

Tfaili ayrıca Suriye'de öldürülecek her Şiinin sorumlusu Hizbullah olduğunu söyledi ve buradaki mücadeleden en çok fayda görenin İsrail olduğu uyarısını da yaptı.



Yazının orjinal metni için:

http://english.alarabiya.net/articles/2013/02/26/268422.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder