Statcounter

13 Şubat 2013 Çarşamba

Halep ve Şam'da son durum (Güncel harita eklendi)



Safwat Al Zayyat ele geçirilen havaalanlarıyla ilgili El Cezireye konuşuyor;



  • Rejimin savunma sistemi dağılıyor
  • Bu havaalanları ayrıca ikmal ve lojistik operasyonları için de önemliydi
  • Ona göre muhalflerin Halep'te yanlış yaptığını söyleyenlerin aksine, muhalifler hata yapmadı. Rejimin içini boşalttılar ve Şam'a olan yolu açtılar.



Haritada:

Rejim muhaliflerin saldırmayı düşündüğü alanı (kırmızı daire) kontrol ediyor. Halep-Şam Uluslararası Havaalanı yolunu kesmek istedikleri için havaalanını uzun süre tuttular.  Muhaliflerin geçen hafta Şeyh Said bölgesini(mavi daire) ele geçirdiğini ve Al Ramoussa'da(yeşil çarpılar) yolu kestiklerini duymaya başladığımızı hatırlatıyor. Halep Uluslararası Havaalanı savaşına yaklaştığımıza şahit oluyoruz(yeşil daire). Saatler önce Havaalanına ulaşmada temel engel olan 80.Alayın kontrolünü ele geçirdiler (yeşil çarpılar) (AL Manara kontrol noktası yeşil dairede.) Bu yüzden Havaalanına giden yolun(kırmızı oklar) açıldığını düşünüyor.

Şam_Halep yolunu keserek muhalifler Raqqa'daki doğal kaynaklara erişimi ve Halep sanayi bölgelerine erişimi kapattılar.

Spiker: Dış kısımları kontrol etmek şehri kontrol etmek demek olmuyorsa muhaliflere kendilerini güçlendirmek ve rejimi zayıflatmak için bunların ne faydası olur?

Rejimin hatası şehirde kalmasıydı ve muhalifler savaşı şehrin dışından başlattılar. Halep'e doğudan girdiler.
Harita üzerindeki mavi hat: Doğu Ghouta(yeşil daire) ve Kontrol noktaları: Adnan, Zanmalka, Harmala ve Al Thakanat al Musiqa.

Tüm Şamlılar Al Hal Souk'ta gıda pazarının(yeşille çakışan mavi daire) orada olduğunu biliyor. Muhalifler kontrol noktalarını ele geçirdiler ve böylelikle ring yolunu bloke ettiler. Bundan dolayı önümüzdeki günlerde başkentte birçok bölgede hareket ettiklerini ve baskıyı artırdıklarını göreceğiz.

Genel durum:
Halep nefes almaya başlıyor. Havaalanı kısa süre sonra muhalifler tarafından ele geçirilecek ve onunla beraber Kweyres'te. Muhalifler Al Tabaqa ile önemli bir bölgeyi kontrol ediyor. En önemlisi savaşbaşkentin merkezine ulaştı.




ÖSO      YEŞİL
REJİM   KIRMIZI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder