Statcounter

27 Kasım 2013 Çarşamba

27 November




Rejim bombardımanında eli parçalanan bir bebeği yaşatma çabaları
Attempts to bring a baby back to life with heart massage after regime bombardment
http://www.youtube.com/watch?v=O2DCgEsaZmM
When they were just brought to hospital
Hastaneye getirildikten hemen sonrası

http://www.youtube.com/watch?v=C8LS-ctp_y8
12 yrs. old boy who was killed in same bombardment
Aynı bombardımanda şehit olan 12 yaşındaki çocuk

ALLAH BELANIZI VERSİN! LANETULLAHİ ALEYH YA BEŞŞAR! LANETULLAHİ ALEYH EY SURİYE REJİMİ DESTEKÇİLERİ! ALLAH SİZİ ISLAH ETSİN! YOK OLMAYACAKSANIZ MUVAHHİD MÜSLÜMANLARIN ELLERİYLE SİZİ KAHRETSİN!

CURSE OF ALLAH BE ON YOU BASHAR! CURSE BE UPON YOU SUPPORTERS OF THIS KILLER! MAY ALLAH GUIDE YOU! IF NOT, MAY ALLAH BRING YOU DOWN WITH THE HANDS OF MUVAHHIDEEN!



  • Raqqa: Kenti vuran bir Scud füzesiyle 30 kişi şehit oldu ve birçok yaralı var. / After a Scud missile hit the city at leat 30 dead and many more wounded.


  • Halep: Kentteki rejim güçlerinin başına birkaç ay önce atanan Issam Zahreddin'in Rashidiye'de Nusret Cephesi tarafından yaralandığı iddia ediliyor. Bu adamın öldürüldüğünü duyarız inşaAllah bir gün. /  Issam Zahr Eddine who has replaced Jame3 Jame3 has been injured at Al Rashdiya by JAN. I wish to hear news about this guy's death soon.
 
  • Şam-Utaibah: Uteybe'nin tamamen rejim güçlerinden geri alındığına dair haberler var. Umarım daha sonra tam olarak doğrulayabiliriz bu haberi. Takviye için gelen rejim güçlerinin 8-10 km kuzeydeki Adra'da yoğunlaştığı bildiriliyor. / There is news claiming that Utaibah is totally liberated by mujahideen. I hope we can confirm these news soon. Regime reinforcements said to be massing at Adra (about 8-10kms north of the areas of Eastern Ghouta in which the rebels have been reported to have made major advances)


  • Şam: Kentin güney kısmında otoyol üzerinde vurulan iki rejim tankı. / Two regime tanks hit on southern side of city on highway.

  • Şam-Quneytira: Mücahitler 90.Tugay yakınlarında bir tank ele geçirdi. / Mujahideen on board a captured tank – near the 90 Brigade base in Quneitra province.



  • Daraa-Inkhil:  Mücahitler Tall al Jabiyeh'te bulunan bir tankı tanksavar füzesiyle vuruyor. Mujahideen using a guided missile to destroy a tank on Tell al-Jabiyeh in the 61 Brigade base on the outskirts of Nawa in Daraa province. 

  • Daraa-Nawa: Muhalif güçler 61.Tugayı taksavarla hedef alıyor. / Opposition forces targeting brigade61 with ATGM/HJ-8 missile.








  • Şam-Quneytira: Muhalif güçlerin Khan Arnaba'yı almaya çalıştığı ve rejim güçlerinde çok sayıda kayıp olduğu bildiriliyor. /  Opposition forces try to take over Khan Arnabe city -reports of many dead Assad-forces.
  • Şam: Bir komutanla Jobar'da cephede bir tur. / Tour of the Jobar Front with a battalion commander.
  • İdlib-VİDEO: Ahrar as Sham tankı rejim güçlerinin bulunduğu karargah binalarını vuruyor. / Ahrar as Sham targets regime forces main buildings with tank.

  • Şam-East Ghouta: Doğu Ghouta'da mücahitlerin zaferlerini kutlamak için minarelerden getirilen tekbirler. / Takbirs from mosques after victories of mujahideen in East Ghouta.

  • Şam-Quneytira: Mücahitler 90.Tugaya saldırıyor. Bununla beraber çevrede bulunan Ajam, Jeba ve Sultana köylerinde de çatışmalar sürüyor. / Mujahideen try to storm brigade 90 army base. Also there is clashes ongoing in Ajam, Jeba and Sultana villages around the base.







  • Deyr ez Zour: Mücahitler rejim güçlerinin yerleştiği bir binayı ipditadi silahlarıyla vuruyor. / Mujahideen hit regime building with their primitive weapon.


  • Halep: Mücahitler Azzan Dağı mevkiinde bir rejim tankını vurdu. Yanılmıyorsam bu mevki bir iki gün önce muhalif güçler tarafından ele geçirildi. / Mujahideen hit a regime tank in Mount Azzan with ATGM. If I am not wrong this location is liberated few days ago.



  • Şam-Quneytira: Mücahitler 90.Tugaya saldırıyor. / Mujahideen try to storm brigade 90 army base.



  • Şam-Quneytira: Muhalif güçler Beer Ajam yakınlarında bir rejim noktasının ele geçirildiğini ve iki tankın tahrip edildiğini duyurdu. / Opposition forces in the region announced that a regime point near Beer Ajam is liberated and two tanks destroyed.

4 yorum:

  1. Kardeşim bu arada mutlaka söylemem gererken bir şey var.Bunu ayrıca dikkate alabilirsen güzel olur.

    Malum ISIS ile önce Azez'de Asfat-ı Şimal arasında çatışma oldu.ISIS bunları dağıttı sonra da Abdulkadir Salih(Merhum) ve Tevhid araya girerek sulh yapmıştı.

    4-5 gün önce Halep Kafr Hamra Anadan Hraytan bölgesinde yine ISIS bir operasyon yaptı.Dışarıda bakıldığında gerçekten Muhalifler arasında bir sıkıntı varmış gibi gözüküyor ancak ISIS'deki Türk Mucahitler konuşuyor savaş esnasında videoyu da vereceğim çatıştıkları grup Şuheda Bedir adı altında Bedir Şehitlerini suistimal ederek daha önce Suriye'de uyuşturucu baronluğu yaptığı için sınırdışı edilen ve suriye'ye girişi yasak olan bir adamın kurduğu gaspçı fidyeci kaçakçı haraççı bir grup sanırım.

    Video 26 dakika ve kardeşim mutlaka tamamen izle.Anlatılan konumu biliyorsun ama yine de gösteriyorum Kafr Hamra Layramoun Hraytan ve Karşısı Eşrefiye

    http://wikimapia.org/#lang=tr&lat=36.253825&lon=37.108383&z=13&m=b

    Video bu
    http://www.youtube.com/watch?v=N1MFieT7GYo

    YanıtlaSil
  2. Ne demek Özgür Suriye Ordusu halktan zorla harç alıyormuş. Ben kesinlikle inanmıyorum. Dedikleri doğru olsa bile onlar başka gruptur.
    http://www.samanyoluhaber.com/gundem/Turkiyenin-bihaber-oldugu-kan-donduran-gercek/1034249/
    Benim ISIS'lere güvenim yok.

    YanıtlaSil

  3. Esselamu aleykum,

    Feremek kardeşim Mert kardeşimiz ÖSO böyle birşey yapıyor mealinde birşey yazmadı. Daha önceki yorumlarını da okursan ÖSO'ya ve tüm gruplara olumlu baktığını görürsün. Bir yanlış anlama olmasın.
    Yukarıda yazdıkları ise %99,9 doğru. Maalesef bu tip kişi ve gruplar var. Uyuşturucu ticareti yapan, adam kaçıran, muhaliflerin elindeki bölgelerde kadın satanlar bile var. Fabrikaları soyup Türkiye'ye satan vs. Bunların bazıları bunu ÖSO'ya bağlı olduklarını iddia ederek yapıyor. ISIS'ın tepelediği bu iki grup ta böyle gruplar. Liwa Tewhid bu hususta aracı oldu ve sulh olması için çalıştı. Bu hususta bazıları onu eleştirse de bence doğru olan buydu.

    Sizin Türkmenlerle ilgili verdiğiniz linkteki haberde de doğruluk payı var. Muhtemelen büyük kısmı da doğru her ne kadar birebir olayları görmesek, tanıklarından dinlemesek te şaşırmam okuduklarıma.

    ISIS benim kanaatimce de büyük bir fitne ve uzun vadede diğer İslami gruplarla çatışması da neredeyse kaçınılmaz. Burada yaşananlar da İslam dünyasının ve müslümanların bir aynası ve binküsur yıllık tarihin tekrarı. Bir yanda Hz.Ali'yi katleden hariciler, diğer yanda Hz.Hüseyn'i katleden Yezid ve onu Kerbela'da yapayalnız bırakan, adeta satan Kufe halkı.

    Allaha emanet olun,

    YanıtlaSil
  4. Feremek Kardeş bir kaç kelam bir şey demek istiyorum;

    Öncelikle Musab kardeşime teşekkür ederim.Beni tanıyor biliyor.

    Feremek kardeşim ben Suriye'ye defalarca giittim.Azez-Halep-Hama ve değirmenler-Humus Halid Bin Velid-Şam Emeviye Kasyun-Rakka-Caber-İdlib
    sadece Deyr Ez Zor Dera bölgelerine gitmedim orası zaten Ürdün'e yakın.Haseki ve Kamışlıya da gitmedim o da Nusaybin'in karşı taraında bulunuyor.

    Neyse Türkmenler kardeşimizdir elbette.Müslüman müslümanın kardeşidir.Ben de Gaziantepli bir Türküm.ama Elhamdül,illah Müslümanım.

    Kardeşim Özgür Ordu dediğin grup içerisinde terzisi taksicisi rejimden saf değiştiren askeri olduğu gibi 20 yıl siyasi cezası olan(suriye'de beşar'a küfretmek bile 20 yıl ceza demek) hapisten çıkıp ben Ceyşül Hur 'um yani Özgür Orduyum diyenler ne yazıkki var.Olabilir de gayet normal.

    Liva Tevhid de Özgür Ordu ile birlikte idi.Şehit Abdulkadir Salih zaten diyordu önce Tevhid Tugayı olarak 8-9 Bin kişiydik ancak daha sonra halktan mal çalan gasp yapan fidyecilik yapanlar oldu.Temizleye temizleye 3bin e kadar indik.Şimdi yeniden 10 Bin kişiyiz diyordu.Abdulkadir Salih gibi birisinin grubunda bile bunlar olabiliyor.

    Kardeşim biz Halep'den gelenlerden aldığımız bilgileri söylüyorum 2011 Yaz aylarında ortalık iyiden iyiye karışınca ortada otorite de kalmayınca zamanında göz koyup alamadığı kıza tecavüz eden mi dersin,zengin çocuklarını kaçırıp fidye isteyen mi dersin,hırsızlık yapan mı dersin ne yazıkkı bunlar oluyor kardeşim.

    Özgür Suriye Ordusuna lafımız yok amenna ama Özgür Ordu dediğimiz Ordu 40-50 hatta 60 Bin askerden oluşuyordu.Burada her türlü insan oluyor.Esad Muhaberatı kaynıyordu Özgür Ordu kardeşim.Suriye Muhaberatı Dünyanın en güçlü 5 istihbarat servisinden birisidir.

    BUnları göz önünde bulunudrmamız lazım.Mazlumlar ve Muhalifler İnşallah düzenli profesyonle olmadan bu iş çok zor.Dezenformasyon hat safhada.Karşı taraf güçlü.Küfür tek millet gördüğün gibi İranı Rusyası İsraili ABD'si hepsi Esad yanında.Esada silah vermelerine gerek yok ABD ve İsrail için Rusya ile aynı safta olmaları Iran sözde düşmanları ama hepsi danışıklı dövüş it iti ısırmıyor kardeşim.Hepsi Esad yanında.Mazlumlar İnşallah galip gelecektir.

    Zaten şu an ÖSO içerisinde bulunanların çok büyük kısmı Ahraurş Şam-Ceyşül İslam-ISIS-Nusra(Nusret)-Şukuruş Şam-Ensaruş Şam-Liva Tevhid gibi tugaylara geçtiler.Özgür Suriye Ordusunu tek elden yönetmek bu imkansızlıklarla gerçekten imkansız.Zaten Albay Riyad El Asaad yani ÖSO genel komutanının Muhaberat bombalı saldırısında ayağı koptu.Kendisi şu an Hatay'da bulunuyor.

    şu an ki tek yapılması gereken Zalime karşı mücadeledir ancak arada bazı sıkıntılı insanlar ne yazıkki olabiliyor.Ben ISISi savunmuyorum ISIS için çok farklı şeyler söyleyebilirim.Muhaliflere zarar veriyorlar da bence.Muhaliflerin elindeki bölgelerde kendi hakimiyetlerini kendi Şerri Mahkemelerini kuruyorlar ancak devletleşmek için henüz çok erken.Beşar daha gitmedi.

    Neyse İnşallah iyi olacaktır.

    YanıtlaSil