Statcounter

25 Kasım 2013 Pazartesi

25 November




Esad kimlerle savaşıyor yakından görün
See closer whom ASSad is fighting against
http://www.youtube.com/watch?v=5OKIJ6h9-Kc
Same video with English subtitles





Şam-Babila: Bölgede rejimin uyguladığı korkunç ambargo sebebiyle birçok ölüm gıda yetmezliği sebebiyle bebekleri vuruyor . Bebekler büyükler gibi gıdasızlığı kaldıramadığı için en kötü onlar etkileniyor.Bu bebek daha dün öldü.
Damascus-Babila: This tiny baby girl barely had a chance of life before dying of starvation and lack of medical aid yesterday (Sunday November 24th, 2013) in Babila, Damascus province due to the continuing regime siege there.


  • Şam: Bölgedeki çatışmalarda ele geçirilip kafası kesilen en az 5 Hizbuşşeytan militanı var.  / At least 5 Hezbossatan militants heads were removed by mujahideen along the clashes in Ghouta. 


  • Hama: Mücahitler kentin batı kırsalında Mharda kasabasının batısında bulunan Safsafiya kontrol noktasına kadar ulaştılar. / Western Hama Rif, rebels hav reached teh Safsafiya checkpoint at the western front to Mharda Town.

  • Şam: Jobar ve Barzeh yakınlarında havaya uçurulan bu binada 8 şebbiha öldürüldü. / 8 shabbiha killed in a building blast close to the southern flyer.

  • Şam: Orient TV'nin haberine göre aralarında Orta Asyalıların da olduğu çoğu Hizbuşşeytan ve Ebu Fadl el Abbas mensubu olmak üzere 250-300 arası rejim militanı öldürüldü ve 175'i esir edildi. / Orient TV, Between 250 and 300 killed at Al Marj front most of them are from Abu Fadl Al Abbass and Hezbollah, there are also mercenaries from Central Asia, and 175 made prisonners;

  • Halep: Mücahitler uzun süredir kuşatma altında tuttukları Bilimsel Araştırma Merkezi'nin duvarlarının dibine içeriye el bombası atacak kadar yaklaştı. / Rebels at the walls of Military Research Center- throwing grenades.


  • Humus-Sukhna: Ele geçirilen rejim kontrol noktası ve öldürülen rejim askerleri. / Regime checkpoint Al Sukhna has been liberated by opposition fighters and many deads. Spoils: amunitions, tank amunitons.

  • Şam-Jobar: Öldürülen ve teslim olan rejim askerleri. / Killed and surrendered regime soldiers.


  • Halep-Rasm Assan: Bölgede bir rejim tankı daha vuruldu. / Another regime tank is hit.


  • Halep-Safira: Muhalif güçlerin Qashutah & Bash Kuy köylerini ele geçirdiğini ve silah fabrikalarının çok yakınında olduklarını iddia eden haberler var. Buralar çok korunaklı yerler ve uzun süredir muhalif güçler civarına bile yaklaşamıyordu. Buraların ele geçirilmesi rejim için çok ağır bir darbe olur. Fakat bu muhalifler açısından kolay elde edilebilecek bir hedef değil benim kanaatim. / There is some news claiming that opposition forces are on the edge of al-Safira defence factories & took over Qashutah & Bash Kuy.These are very highly protected areas and for long time opposition forces were not even able to come close these facilities. Liberation of these factories will be a major blow for the regime but for now it is not very likely to happen in my opinion.Lets wait and see...

  • Şam-Doğu Ghouta: Bölgeden haber veren medya aktivisti Mazen el Şami el Marj cephesinin henüz düşürülemediğini, muhalif güçlerin resmi duyurusunu beklememiz gerektiğini belirtiyor. / Media activist Mazen al Shami is saying that the al Marj front is not yet controlled by opposition. He asks to wait for official opposition announcement regarding this.

  • Humus: Muhalif güçler kent kırsalında bulunan Qashoutah ve Bashkouy köylerini ele geçirdi. / Opposition forces liberated Qashoutah and Bashkouy villages in city countryside.


  • Şam: Rejim kameralarından Jobar. / Jobar from regime cameras.


  • Halep-Rasm Assan: Kentin güney kırsalında vurulan rejim tankı. / A regime tank hit in southern countryside.



  • Şam: Rejim 1500 yıllık Cherubim manastırını bir üs olarak kullanıp buradan çevresini bombalıyor. / It seems that the 1,500 year old Cherubim Monastery has been used by the regime as an artillery base for many months at least. 

Mayıs 2013'ten bir video / A video from May 2013

Manastır çevresindeki rejim tankları / Regime tanks near the monastery

Buradaki rejim askerleri / Regime soldiers

Müacahitlerin burada vurduğu bir mühimmat kamyonu ve tank / An ammo truck and tank which mujahideen destroy here


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder