Statcounter

13 Kasım 2013 Çarşamba

13 November


Updates finished ...
Güncelleme tamamlandı...







Bu bebeklerin inlemesini duyun artık. / Hear cries of these babies!
Rejim abluka altında tuttuğu bölgelerde bebeklerin açlıktan, ilaçsızlıktan ölmesine sebep oluyor.
Regime is causing babies die of starvation and lack of medical supplies.



  • Şam: Rejim gözüyle Jobar ve Zamalka. / Jobar and Zamalka from regime eyes.


  • Şam-Babila: Mücahitler Sidi Miqdad'da rejim güçlerini bombalı araçla vurdu. / Mujahideen hit regime forces in Sidi Miqdad with bomb laden vehicle.

  • Şam: Ceyşul İslam Ebu Fadl el Abbas'a ait bir zırhlı aracı vuruyor. / Islam Army destroyed an army vehicle of Brigade of Abu Fadel.

  • Halep-Duwerineh: Bölgedeki çatışmalarda alınan haberlere göre 70 rejim askeri öldürüldü. / 70 members of regime forces killed in clashes.



  • Daraa-al Musayfira: Rejim bombardımanında bir aile tamamen şehid oldu. / A whole family martyred since regime bombardment.


  • Şam-Yalda: Bugünkü rejim bombardımanında öldürülen çocuklardan biri. / A child killed in the regime bombardment of Yalda, his face torn apart by shrapnel from Assad’s bombs. 

  • Halep: Kentin doğusundaki çatışmalarda öldürülen Hizbuşşeytan savaşçıları. / Hezbossatan fighters killed in clashes in eastern side of city.
http://www.youtube.com/watch?v=ke_ZYr9bMi0

http://www.youtube.com/watch?v=jJ0YTlPDfj8
Bu video geniş olanı ve aşağıda ISIS ile ilgili haberin aynısı
This video is longer version and about the same news on ISIS below 


  • Şam-Barzeh: Mücahitler Tishreen Hastanesi civarında yaptıkları saldırılarda 9 rejim askerini öldürdü. / Heavy clashes took place on Tishreen hopital with all kinds of weapons between mujahideen  and Assad forces, mujahideen broke into many points and killed 9 of Assad soldiers


  • Şam-Zabadani: Ahrar as Sham'a bağlı savaşan Hamza b.Abdulmuttalib Taburu Qalaat Tal kontrol noktasını havanla vurdu. / Hamzeh bin Abd Muttaleb “Ahrar Sham” battalion targeted Qalaat-Tall checkpoint by Mortars.

  • Daraa-Khirbet Ghazaleh: Mücahitler Elektrik Bariyer noktasını vuruyor. / Mujahideen hit Electrical Barrier point with mortars.

  • Halep: Kentin doğusunda ISIS tarafından yapılan bir saldırıda ele geçirilen rejim noktası ve öldürülen şii militanlar. / Regime point captured in eastern part of city by ISIS and the shiite militants killed.


  • Şam-Babila: Şii militanların desteğiyle rejim güçleri bölgeye girmeye çalışıyor. Şiddetli çatışmalar yaşanıyor. / Heavy fighting and shelling in Babila in the southeastern suburbs of Damascus as Shia militias try to storm the town.







  • Halep(Aleppo): 80.Tugay civarındaki çatışmalar sürüyor. Anladığım kadarıyla burası son günlerde rejim ve muhalif güçler arasında birkaç defa el değiştirdi. Şu an rejimin elinde olabilir. / Opposition tank shells regime forces in the Brigade 80 base near Aleppo airport. The base has changed hands several times in recent days – I guess it is currently in regime hands.
Muhalif tankı / Tank of mujahideen



4 yorum:

  1. http://www.samanyoluhaber.com/dunya/Suriyede-kan-donduran-idamlari-anlatti/1032244/
    Admin, kusura bakma. Benim ISIS'lere güvenim yok.

    YanıtlaSil

  2. Söze başlamadan önce şunu söylemek isterim ki nedendir bilmem yorumunuzu görmeden kısa süre önce ISIS'in ve mantığının Suriye'de tutunamayacağını ve hayır getirmeyeceğini aklımdan geçiriyordum . Akabinde yorumunuzu okudum. Tevafuk oldu.

    ISIS'in eleştirilecek çok yanı var büyük ihtimalle, her ne kadar biz hariçten gazel okusak ta.
    Ama bu haberin kaynağı olan siteden ve zihniyetinden çok daha güvenilir insanlar olduklarını düşünüyorum. Bu site ve ilintili gazetede tabi ki doğru yanları olsa da daha ziyade CIA menşeli bilgi kaynaklarına bitişik haberler yapıldığı kanaatindeyim. Bir nevi kendi istediklerini haberlere söyletiyorlar.

    Halep ve benzeri yerlerde şeriat mahkemeleri genelde birçok grubun temsilci vermesiyle kurulan ve kentlerde düzeni sağlama amaçlı yapılar. Bunlara sözde deme hakkını kimden alıyorlar. Onlardan tescil mi edilecek, yoksa ABD onaylı mı olacak? Haberin kaynağı sözde olmayan şeriat mahkemesini kabul eder mi ondan da şüpheliyim.
    ISIS'in İslamı anlayışları hikmetten ve derinlikten yoksun olabilir. Ve bu uzun vadede Suriye müslümanları için en az rejimin kendisi kadar büyük bir fitne de olabilir. Ama ne olursa olsun onlar bizim din kardeşlerimiz ve bize kafirlerden milyon kere daha yakınlar.

    Şu da bir gerçek ki savaş şartları ve cahillik birleşince İslamın hoş görmeyeceği birçok şey İslam adına yapılıyor. Ama alkol yada kadın sattığı için şeriat çerçevesinde cezalandırılan birine acımak müslümana uymaz.

    YanıtlaSil
  3. Anladığım kadarı ile bahsettiğin cemaate güvenin yok. Ben onların içindeyim. Abim yurt dışında öğretmen. Sana temin ederim ki samanyolu tv ve grubunun haberleri Esat'ı zalim olarak göstermektedir. Ben takip ediyorum ve ordan biliyorum. Ama cemaatin hizmet metodu insan kazanmaya yönelik olduğu için şiddete başvurmuyor. Mücahitlerin savaşmak için şiddete başvurması ayrıdır ve hayırlıdır.
    Hem cemaatte olan hangi arkadaşım varsa Mısır da İhvan'ı, Suriye de gerçek mücahitleri dualarla destekliyor. Ancak cemaatin büyük abileri, yazarları aydınları Mısır ve Suriye'de stratejiyi onaylamıyor. Başbakan Esat için 2-3 ay da gider dedi. Ne oldu? 3 yıl oldu. Mısır da eylem de doğru değil dediler. En az 5000 şehit, İhvan yasaklandı. Musri tutuklu. Hiç ümit ışığı var mı? Suudi hanedanı Esat'a karşı kendisine yakın ÖSO grubunu destekliyor ama Mısır'a gelince İhvan'a ne yaptığını gördük. Demek ki menfaat, makam, iktidar hırsı var.
    Ama cematte İnsan kazanma, hizmet metodu olunca şiddetten uzak kalmak zorundalar. Peygamberimiz bile insan kazanarak muvafakat olmadı mı? Ömer oldu müslüman Hz. Ömer. Ya Ebu Süfyan ve eşi Hint. Nasıl müslüman oldular? Sahabe oldular. İstemez misin Koç ailesinden biri bizden olsun.
    Tabi bunlar geniş konular. Yaz yaz bitmez.

    YanıtlaSil
  4. Esselamu aleykum,

    Konunun buraya sarkmasını istemezdim. Bugüne kadar Kuran, sünnet ve sahabe pratiğinden anladığım ve tanıdığım peygamberimiz(sav) ve Hz.Ömer'i o metotta hiçbir yere oturtamadığım için tasvip etmiyorum. Dediğiniz gibi konu geniş ve burası uygun bir ortam değil.

    Allaha emanet olun,

    YanıtlaSil