Statcounter

8 Mayıs 2013 Çarşamba

Erdoğan "Yezid Kadar Alçaklar"


Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, Suriye'de son derece trajik boyut alan durumun, en son Banyas'taki soykırım girişimiyle tahammül edilemez seviyeye ulaştığını söyledi.

Erdoğan, oradan gelen haber ve görüntülerin, manzaranın gerçekten içler acısı durum arz ettiğini gösterdiğini belirtti. Kayıp sayısının henüz tam olarak bilinmediğini ancak görgü tanıklarının 250 ile bin kişi arasına masum sivilin katledildiğini ifade ettiğini anlatan Erdoğan, katledilenler arasında abisinin, anne ve babasının yanında kurşuna dizilmiş çocuklar bulunduğunu kaydetti. Banyas'taki manzaranın, insanlığı utandıracak derecede acı olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

YEZİD KADAR ALÇAKTIR

'Kalbinde zerre kadar merhamet olan bir insan böyle bir katliam yapamaz. Kalbinde zerre kadar inanç olan bir insan, bu çocuklara öyle kıyamaz. Emin olun 'insanım' diyen biri böyle vahşete ortak olamaz. Hele, altını çizerek ifade ediyorum; Kerbela acısından yüreğinde zerre miskal taşıyan, kalbinde zerre miskal Ehlibeyt sevgisi olan biri böyle bir vahşet sergileyemez. Böyle bir vahşetin arkasında duramaz, bunu görmezden gelemez. Banyas'taki manzara en az Kerbela'daki kadar acıdır. Katiller de en az Yezid kadar alçaktır. Hasan'a, Hüseyin'e, sevgili Peygamberimizin o güzel torunlarına ölümü layık görenleri Yezid ilan edenler, burada onların izinden giden, o Müslümanlara, o yavruları şehit edenleri niçin Yezid ilan etmiyorlar. Onlar da birer Yezid'tir.'

BATSIN SİZİN SİYASETİNİZ

İmam Humeyni'nin Hama ve Humus'ta katliam yaptığı için Baba Esed'i huzuruna kabul etmediğini belirten Erdoğan, 'Peki şimdi aynı makamı devam ettirenlere de sesleniyorum; acaba daha ne kadar sizler bu katliama göz yumacaksınız? Suriye'nin gayrimeşru rejimine destek veren örgütler, Suriye'nin gayrimeşru rejimine arka çıkan devletler, özellikle BM ve Güvenlik Konseyi, bu vebalin altından kalkamazlar. Bu katliamı, bu insanlık dışı manzarayı mezhep dayanışması, konjonktür adına, uluslararası çıkarlar adına görmezden gelenler, bu ağır vebalden kurtulamazlar. Ağzında emzik olan bebeye kurşun sıkılıyor. Ben o fotoğrafta, o yavruların üst üste şehit edilmiş haline görünce adeta çılgına döndüm. Batsın sizin uluslararası siyasetiniz. Böyle vicdansız siyaset olmaz olsun' diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder