Statcounter

5 Mayıs 2013 Pazar

Ahrar al Sham'dan Nusret Cephesini Eleştiren Bildiri


4 Mayıs'ta yayınlanan bildiride Nusret Cephesi lideri Ebu Muhammed el-Julani ve Irak İslam Devleti lideri Ebu Bekir el Bağdadi eleştirildi. Nisan ayının başlarında Irak İslam Devleti liderinin bir bildirisine cevaben Nusret Cephesi lideri, Eymen el Zevahiri'ye bağlılıklarını bildirmiş, süreçte Irak İslam Devleti'nden gördükleri yardımlar için müteşekkir olduklarını belirtmiş  ama Irak İslam Devletinin birleşme fikrini yumuşakça reddetmişti.

Ahrar al_Sham'ın 4 Mayıs'ta yayınladığı bildirisinde Ebu Muhammed el-Julani ve Ebu Bekir el Bağdadi eleştiriliyor, açıklamalarının muhalif safları bölücü, gerçekçilikten uzak ve grubun çıkarlarını ümmetin çıkarlarının önüne geçirci bulduğunu belirtiyor.

Ahrar, Nusret Cephesi'nin el Kaide ile açık işbirliğinin rejime yarar sağlayacağı ve diğer tarafları da çatışmaya çekerek (muhtemelen ABD ve Avrupa kastediliyor) krizi bölgeselleştireceği şeklinde uyarıda bulundu.

Samimi ve eleştirel olan bildiri Nusret Cephesi yada el Kaide'ye düşmanca bir üslup taşımıyor, bilakis zarar verici bir hata yapmış bir müttefike verilen açıksözlü bir tavsiye tonunda hazırlanmış. Bildiri aslında Nusret Cephesi'nden duyulan hayal kırıklığını belirterek daha önce kendilerinden olumsuz bir davranış görmediklerini ve daha da iyilerini umduklarını söylüyor. Ahrar al_Sham el-Kaide'nin uluslararası bir İslam Devleti kurma hedefini paylaştıklarını söylüyor ama şu anki koşullarda biraz gerçekçilik ve sabır istediklerini söylüyor. Ayrıca günümüzün İslami gruplarının hiçbirinin müslüman topluluk üzerinde liderlik iddia edecek güçte olmadığını belirterek dolaylı yoldan el Kaide, ISI ve Nuster Cephesi'ni eleştirirken rakip liderlik emelleri olmadığını da ekliyor. 


Editörün notu: Yukarıdaki bildiri duyurusu Fısk ehli bir haber sitesinden alınmış olup doğrulanmaya muhtaçtır. Arapçadan ingilizceye, daha sonra da ingilizceden türkçeye çevrilmiştir. Hakkınızı helal edin. 








2 yorum:

  1. admin sana nasıl ulaşabilirz? mail adresini verebilirmisin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. musab_i@hotmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

      Sil