Statcounter

9 Mayıs 2013 Perşembe

Adli Tıp, Esad’ın kimsayal silah kullandığını kanıtladı





Esad’ın kendi halkına karşı kimsayal silah kullandığı kesin olarak tespit edildi. Adli Tıp Ankara Hıfzısıhha Enstitüsü, Suriye’den gelen 13 yaralıda dünyada sadece İran, Çin ve Rusya’da bulunan ‘Ricin’ maddesine rastladı.
ERDOĞAN, DELİLLERİ OBAMA’YA DA GÖSTERECEK

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın halkına yönelik kimyasal silah kullandığı kesin olarak tespit edildi.  RİZİN adlı zehir, Adli Tıp ve Ankara Hıfzıssıha tarafından tespit edildi. Zehrin bulaştığı toprak örnekleri ve dokular, MİT tarafından, Jandarma destekli olarak Ankara’ya ulaştırıldı. Başbakan Erdoğan’ın ABD ziyaretinde sözkonusu  dosyayı Obama’nın önüne koyacağı belirtildi.

Olaya MİT el koydu

Olay, 29 Nisan akşamı 13 Suriyeli muhalifin yaralı olarak Suriye’den Reyhanlı Devlet Hastanesi’ne getirilmesiyle ortaya çıktı. Hatay 2. Hudut Alay Komutanlığı tarafından getirilen 13 kişiden ikisi hastanede hayatını kaybetti.  Yaralıların, Esad güçlerinin kullandığı kimyasal silaha maruz kaldıklarını beyan etmeleri üzerine hastanede önlemler artırıldı. Konuyla ilgili Jandarma ve MİT’e bilgi verildi. MİT görevlileri yaralıların beyan ettikleri çatışma bölgesinden toprak örnekleri ve şarapnel parçaları getirdi. Ölenlerden alınan doku ve kan örnekleri  de koruma altına alındı. Yaralı ve ölenlerden alınan numuneler ile toprak ve şarapnel kalıntıları büyük titizlikle hızla Ankara’ya gönderildi. Başta Hıfzıssıha olmak üzere numune ve örnekler üzerinde uzman ekip çalışma yaptı. Kimyasal sızıntı olmaması için özel kıyafet ve koruma alanlarında yapılan çalışma sonucunda, RİCİN adlı zehirli maddeye ulaşıldı.  Bilinen kimyasal silahlardan biri olan RİCİN’in öldürücü sınıfta olduğu bildirildi.

Haberin devamı için...
http://haber.stargazete.com/dunya/adli-tip-esadin-kimsayal-silah-kullandigini-kanitladi/haber-752428

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder