Statcounter

7 Nisan 2013 Pazar

Safwat al Zayat ile Ropörtaj


Safwat Al Zayat: Rejim kuzeyi terk etti. Bununla beraber tank ve topçularının bulunduğu birkaç nokta halen duruyor. Ama manevra yapacak piyade gücü artık yok. Örneğin Kweyres ve Mingh, Nayreb ve Halep Uluslararası Havaalanı, Tuğla Fabrikası, Al Mastouma(İdlib'in kuzeyi ve Maasarat'ta 
sadece topçu grupları var. 

Tüm bu üsler sadece ateş gücü demek ama karada harekat yapabilecek güçleri var demek değil. Ama 25 km. çapı vurabilecek atış güçleri var. Bu yüzden rejim Saraqeb, Maarat al Nouman, Ariha, Jisr al Shughur'u cezalandırabiliyor ve hatta Taftanaz ve Halep'in batı kesimine ulaşabiliyor.

Şimdi muhalifler kent çevrelerini kuşattı ve bu üslerle ilgileniyorlar ve kuşatıyorlar. Buraları topçuları ile vuruyorlar. 
Eğer Tuğla fabrikası'nı alırlarsa Wadi Dayf'ı destekleyen ateş gücü bitmiş ve Ebu Daif savaşı bitecek demektir ve belki de Batı Halep'teki bazı diğer bölgelere olan destek te kesilmiş olacaktır.

Muhalifler daha hikmetle hareket etmeye başladılar. İkmal yollarını kesiyorlar ve adam kaybını önlemek için üslere saldırmakta acele etmiyorlar.

Daraa: Önemli ilerlemeler var. Dün Umm al Mayathen'i aldılar ve rejim ateş gücü için üsleri bölgeye yaydı. 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder