Statcounter

27 Nisan 2013 Cumartesi

Muhacir ve Ensar Ordusu Suriye'nin Mingh havaalanı için çatışıyor




Emir Ömer el Çeçen komutasındaki "Muhacir ve Ensar Ordusu", düzenlediği bir baskınla Türkiye sınırına yakın bir konumda bulunan hava alanının bir bölümünü ele geçirdi.Fisyria.com sitesinin bildirdiğine göre; 2 günlük çatışmalar boyunca kafirler pozisyonlarını korumaya çalıştılar ancak sonunda çatışma alanından kaçmak zorunda kaldılar.


Operasyona katılan bazı mücahidler; "Bu, onların gelişmiş unsurlarıydı. Kafirler burada dinleniyor ve yaşıyorlardı. Biz onlara saldırmaya başladığımız zaman eşyalarını ve pek çok ganimeti bırakarak kaçmaya başladılar" şeklinde konuştular.

Mücahidlerin emiri Ömer el Çeçen de, "bu müşriklerin baskılarından dolayı yaklaşık 40 bin Müslüman, evlerini terk etmek zorunda kalmıştı. Onlar şu anda, Türkiye sınırında bulunan çadırlarda yaşamaya çalışıyorlar. İnşallah buranın özgürleştirilmesinin ardından memleketlerine dönebilirler" dedi.

Emir; "bunun dışında orada yaklaşık 30 helikopter ve 37 tank bulunuyor. Tank alayı, artık bizim savaşçılarımız tarafından alındı. Çatışmalar, şu ana kadar devam ediyor" diye ekledi.

Hava alanının yakınında, Esedcilerin her gün helikopterlerle yardım attığı bir Şii köyü bulunuyor.

Mücahidler ayrıca, Halep'te bulunan bir hapishaneyi de kuşattıklarını bildirdiler. Onlar, yakında buraya yönelik bir baskın düzenleme niyetindeler. Hapishanede aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 5 bin esirin olduğu tahmin ediliyor.


Daha önceden KC Suriye muhabiri, "Muhacir ve Ensar Ordusu" mücahidlerinin geçtiğimiz Pazar günü Halep'teki askeri havaalanına hakim yüksek bir mevzii ele geçirdiklerini bildirmişti. Baskın esnasında askeri üs ve pek çok ganimet ele geçirilmişti.

Bu tepeye ve takviye noktasına yapılan saldırı ile eş zamanlı olarak mücahidler, zırhlı alaya da saldırdılar. Bu şiddetli çatışmalar, Pazartesi sabahına kadar devam etti.

"Muhacir ve Ensar Ordusu" burada, 20 Rus yapımı tank ve ZPT ile çok sayıda silah ve mühimmata el koydu.

Zırhlı Alayı, havaalanına yakın bir yerde kurulmuştu. Mücahidler buradan, Esedcilerin havaalanındaki mevzilerini vurmaya başladı.

Pazartesi günü öğle saatlerinde çok sayıda zırhlı araç, Zehra Köyü yönünden havaalanında kuşatılan Esedcilere yardım amacıyla yola çıktı.

"Muhacir ve Ensar Ordusu" mücahidleri ve Özgür Suriye Ordusu birlikleri, Esedcilerin konvoyunu karşılamaya çıktılar. Burada çok başarılı bir pusu saldırısı düzenlendi.

Çıkan çatışmada düşman konvoyu ağır zayiat verdi ve geri çekildi. Sonuç olarak 40 civarında Esed askeri yok edildi. Esir düşenlerin çoğunluğunu ise İranlılar ve Lübnanlı Hizbullah militanları oluşturuyordu.

Gün boyu süren çatışmalarda mücahidlerin kaybı ise 4 şehid(inşallah) oldu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder