Statcounter

24 Ağustos 2013 Cumartesi

24 Ağustos / August






  • Humus: Hizbuşşeytan mensubu 11 militan öldürüldü. / 11 members of Hizbussatan militia are killed by mujahideen.


  • Daraa-Al Balad: Mücahitler bölgedeki kontrol noktalarını ele geçirdikten sonra Albado semtini ele geçirdi. / Mujahideen took control of Albado district after capturing all checkpoints in the district.


  • Nusret Cephesi lideri Ebu Muhammed el Culani "Göze göz" isimli yeni bir ses kaydı yayınladı. Bu kayıtta yapılan her kimyasal saldırı için bir Nusayri köyüne saldırılacağını söyledi. / 1.IMPORTANT: Jabhat al-Nusra leader Abu Mohammed al-Golani has issued a new audio statement, entitled ‘An Eye for an Eye’
    2.Golani launches new military op in which 1 Alawite village will be attacked in revenge for each chemical rocket.


  • Şam(Damascus)-Jobar: ALLAHU EKBER! 3 tank ve 1 Doçkalı araçlık konvoyla mürettebatı saf değiştirerek mücahitlere katıldı. / 3 tanks of a convoy, have defected with their crews and a Doshka vehicle.


  • Şam(Damascus)-Zamalka: Şebbihaların bulunduğu eve yapılan saldırı. 3.dk.dan sonra video tekrarlıyor. / Mujahideen attacking shabbiha enclaves. After 3rd. min. video repeats.

  •  Halep-Safira: Liwa Ansar al Hilafa bir askeri pozisyonu ele geçiriyor. / Liwa Ansar al-Khilafa assaulting & seizing military position near Al-Safira.


  • Nusret ve ISIS'ın bir köyü ele geçirmesine dair video. Muhtemelen birkaç haftalık ve büyük ihtimalle Lazkiye'den. / A video while Nusra and ISIS are taking over a village. Possibly a few weeks ago and most possibly in Latakia.

  • Halep(Aleppo)-Safira: Junaid köyünde aralarında 3 aylık bir bebeğin de bulunduğu 9 kişinin ölüdürüldüğü ve yakıldığı katliamın görüntüleri. / Regime forces massacred 9 people including a 3 months old baby in village of Junaid.

  • Şam(Damascus): Mücahitler kimyasal saldırı esnasında rejimin ele geçirdiği binaları geri aldı ve yeni binalar ele geçirdi. / Mujahideen have retaken the areas the security have advanced during the CW massacre, and they have controlled new buildings.

  • Halep-Safira: Haqla köyünün ele geçirilmesine dair video. / Video about liberation of Haqla village.

  • İdlib: Rejimin hava saldırısı Suqur al Sham savaşçılarını tam üstlerinden vuruyor. / Air strike hit Suqur al Sham fighters exactly.

  • Suriye rejiminin yapılanmasını gösteren çizelgeye ait link. (pdf dosyası) / Link showing managerial structure about business which is directly connected to rgime.

  • Taktik Durum Lazkiye bölümüne ekleme yapılmıştır. / New update added to Tactical Situation section about Latakia.


  • Lazkiye(Latakia): Nebi Yunus zirvesinde bir rejim tankı vuruldu. / A regime tank is liberated in Nabi Younus summit.

  • İdlib-Eriha: Mücahitler kentin güney ve batı girişindeki kontrol noktalarını ele geçirdi. Burada bulunan tüm silah ve mühimmat ganimet olarak alındı. / Mujahideen liberated regime checkpoints stationed at the south and west entrances of the city. All weapons and ammunition seized.


  • Liwa el Tewhid komutanlarından Muhammed Lattouf Kobani(Ayn al Arab)'da yapılan anlaşmayla PYD tarafından serbest bırakıldı.



  • Halep: Rejim güçleri mücahitlerin saldırısı altından Khanaser'den çekildi. / Regime forces withdrawn from Khanaser under Mujahideen's fire.

  • İdlib-Eriha: Mücahitler Ashaq kontrol noktasını ele geçirdi. / Mujahideen captured Ashaq checkpoint.

7 yorum:

  1. El Nusra demiş ki; her kimyasal saldırı da bir Nusayri köyüne saldıracaklarmış. Eğer masum insan öldürülürse İSLAM davasına ihanet edilmiş olur. Bizim yolumuz masum insan öldürmeden yolumuza devam etmektir ve gücümüzü Allah'tan alırız. Kafirler-münafıklar gücünü kötülük etmekten alırlar. Admin Özgür Suriye Ordusu'nda hain var mı?

    YanıtlaSil
  2. http://www.youtube.com/watch?v=RsqBdS8OdR8&feature=youtu.be&bpctr=1377451097
    Bu nedir Allah aşkına!!!

    YanıtlaSil


  3. Esselamu aleykum,

    Hayatında Kur'an ve sünneti mi yoksa hevasını mı baz alan birisiniz bilmiyorum.

    Nusret Cephesinin beyanında ne kastedildiğinden emin olmak lazım. Ama her şekilde cihad Hukukunu ilgilendirir. Bakmak yada bilene sormak lazım.

    2. Kafa kesme videolarına gelince. Boyun vurulması islami bir cezalandırma yöntemidir. Bence gereğince yapıldığında asmak, elektrik vermek, zehirli iğne ile öldürmek gibi korkunç eziyetli cezalardan çok daha az acı verici ve insaflıdır. Bu cezalar dışarıdan estetik olsa da muhatabına çok azap verir. Boyun vurma ise uygun şekilde yapıldığında eziyetsiz bir ölüm sağlar. Kalkıp kör bıçakla bunu yapmaya kalkarsanız bu da eziyettir.
    Burada öldürülenlerin silahsız Nusayri sivil olma ihtimali %1-2 civarı. Adamlar yakaladıkları asker yada şebbihayı tüfeği ve üniformasıyla cezalandıracak değil. Tiplerinden üst rütbeli subay olduklarını tahmin ediyorum ben. Doğrusunu Allah bilir.

    Bu tip bir savaş ortamında kimin nasıl cezalandırılacağı benim bilgimi aşar. Ama detayını bilmeden ne eleştirebilir nede olumlayabiliriz. Boğazı kesilen, yakılan, bacakları yarıdan kesilip yol ortasına atılan bebek cesetlerini görünce insan farklı düşünüyor bu hayvan bile olamayacak yaratıklar hakkında. Cezalarını dünyada müslümanlar, ahirette Allah verecek.

    Ama yine de hepsi için Allah'tan ıslah diliyorum. Çünkü Kur'an'da Ashab-ı Uhdud kıssasında Rabbimiz müslümanları ateş çukurlarına atanlara bile tevbe aralığı bırakıyor. Ama müslüman pasif, hümanist gerizekalı dünyevi kafaya sahip değildir. Bin küsur kişiyi kimyasal gazla çoluk çocuk demeden öldürenlerin hepsini yakalar teker teker de kafalarını keser yargılayıp.

    3. ÖSO'da hain var mı demişsiniz. Suriye rejimi onyıllar boyunca toplumun damarlarına işlemiş bir istihbarat ağına sahip. Şu an her şehirde rejimin binlerce ajanı var kanaatimce. Bunlara rejim çeşitli maskeleme ve hareket kolaylığı sağlıyor. Savaşanların içinde hain olma ihtimali az. Ama binlerce irili ufaklı grubun içine sızılmamış olacağını düşünmek safdillik olur. Rejim bence daha ziyade istihbarat için sivil görünümlü ajanlarını kullanır. Bunlar muhalif pozisyonlarını, hareketlerini, muhaliflerin komutan ve diğer yetkililerini, yardım organizasyonlarından tutun da gösteriler vb. yapılan her türlü aktiviteyi rejime ulaştırır.
    Tabi bunlar benim yorumlarım, biz bilgisayar ekranından bakıyoruz. Olayın içinde olanlar daha iyi bilir.



    YanıtlaSil
  4. https://www.facebook.com/photo.php?v=513322062088729
    Görüntüler Irak'tanmış. Şoförler önce kendileri sabah namazı 2,4 ve 5 rekat ve sünni olduklarını söylüyorlar. Sonra sünni olmadıklarını itiraf ediyorlar.
    Admin, senin kadar ehl-i sünnet bilgim olmayabilir. Ancak bu görüntüleri çekip internete koymanın, doğru dürüst yargılama yapmadan insanları öldürmek doğru mudur?

    YanıtlaSil
  5. "Öldürülen 3 Kamyoncu videosunun hikâyesi: Yıl 2009. Yer Irak. Suriye devrimi başlamadan önce. ABD askerlerine mühimmat ve malzeme taşıyan kamyonlar durduruluyor. Eğer müslümanlarsa tövbe etsinler serbest bırakalım deniyor. Nusayri oldukları anlaşılınca infaz ediliyorlar."

    YanıtlaSil
  6. Esselamu alykum,

    Kardeşim aynı videoyu ben de izledim ve akabinde buradaki cevabıma bununla ilgili de bir ekleme yapmam gerektiğini düşündüm. Ama çok yaşayın siz benden erken davrandınız.

    Bu video ve buna benzer hadiseler maalesef yok değil. Ben size başka birşey söyleyeyim. Afgan cihadında beraber savaştığı silah arkadaşını halen cephedeyken tekfir edebilecek bir zihniyet neyi yapmaz ki.
    Maalesef Hz.Ali nasıl öldürüldü bilirsiniz sanırım, o hatayı yapanların benzerleri tarih boyunca yaşamış ve bugün de sayıları az da olsa hala mevcutlar.

    Bırakın Nusayriyi yakın zamanda önemli bir ÖSO komutanını Lazkiye'de kalleşçe öldürdüler bu tip zihniyet sahipleri. Şu anda olmasa da uzun vadede bu tip anlayış sahipleri çok sıkıntı yaşatabilir. Bu tip davranışlar tabi ki kesinlikle sahiplenilmemeli. Ama siz de kabul edersiniz ki bunu yaparken toptancı davranmamak yada savunma psikolojisiyle yaş müslümanları da eleştiri tırpanıyla biçmemek gerek. Bazı müslümanlar bazen o kadar aşırı gidiyor ki onların standardına göre göre Peygamberimiz (SAV) bile aşırı müslüman oluveriyor.

    Blog genelinde hatalı görülen bir yorumumuz varsa lütfen okuyucularımız ikaz etsin değerlendirelim beraberce,

    Bu sebeple yorum yapan arkadaşlara özellikle teşekkür ediyorum,

    YanıtlaSil
  7. Bir kişinin, grubunun hatası için genelleme yapılamaz dediğiniz gibi. Dualarım da Suriye, Mısır olacak ve kendi imkanlarımca(memurum) maddi yardımlarım da olacak inş.
    Benim bulunduğum sohbet ortamlarından öğrendiğim bir şeyi aktarmak istiyorum. Bir hedefe ulaşılabilmesi için insanın kendisinde, grubunda ne kadar az günah işlenirse, ne kadar çok hayır yapılırsa hedefe de o kadar çabuk ulaşılacağıdır.
    İnş. Rabbim islam alemine Allah'ın nurunun tamamlanacağını günlere eriştirecektir.(amin)

    YanıtlaSil