Statcounter

12 Ağustos 2013 Pazartesi

12 Ağustos / August

Syria - Jouret Shiyah Homs

Humus,Jouret al Shiyah, 11th August 2013


  •  Siz de izleyin Ey Allahsızlar! Bu küçük yavru yaşatılamadı. Bayramın 2. günüydü. Rejim bombardımanı sonucu bir şarapnel kıydı ona. Şam-Yalda./ Little angel didn’t make it…He was killed on the second day of Eid since a sharapnel of regime bombardment. Assad’s ongoing war on Syria Yalda-Damascus.
 Allah seni kahretsin ey Beşşar!
Allah sizi kahretsin ey bu katillerin tüm destekçileri!
Curse of Allah be upon you O Bashar!
Curse be upon you all supporters of these murderers!


Bu çocuğun oyuncağı hala üzerinde
He had his toy on him! How can he defend himself with a broken plastic toy!
Humus,Talbiseh. 12 August 2013
Child Martyr Khaled Abdel Lateef
  •  Daraa: Yeni ABD yapısı pikaba monteli ağır silah. Bu araç ülke dışından girmiş olabilir / New American made trucks showing up. This weapon system may have been brought from abroad.

  • Şam(damascus): Kentin güneyine ulaşan ve aralarında FN6 uçaksavar füzelerinin de bulunduğu silahlar. / Afhad al-Rasul weapons sent to Southern Damascus. FN-6 missiles, Malyutka missiles, 107mm rocket launcher, Browning machine gun, mortar rounds.

  • Lazkiye(Latakia): Mücahitler Nebi Yunus(as) zirvesindeki rejim noktasını Grad füzeleriyle vuruyor. / Mujahideen hitting regime forces on Nabi Younes(as) summit with Grad missiles.

  • Şam-Tadamun: Şebbiha cesedine karşılık aralarında kadın ve yaşlıların da bulunduğu 13 tutsak rejimden geri alındı. / Exchange of shabbiha corpse with 13 prisonners including a woman and an old man at Al Tadamon.

  • Çok nadir de olsa gülümsemelik içerik te ekliyorum. Ürdün de bir hastanede yaralı mücahitlerin hali. / For your smile even rarely. Wounded fighters in a hospital in Jordan.

  • Hama: Kentten 70 araçlık bir rejim konvoyu Lazkiye kırsalına doğru takviye olarak Beyt Yashout yolu üzerinden yola çıktı. / A convoy of 70 vehicles belonging to regime left Nahr al-Bared village toward the north on Bait Yashout Road for support regiem forces in Latakia countryside.


  • İdlib: Kent kırsalında savaşan mücahitleri kuzey kırsalında sıkıştırmak için Lazkiye'ye İdlib yönünden ulaşmak için ilerleyen rejim güçleri mücahitlerin saldırılarıyla durdurulmaya çalışılıyor. Eriha -İdlib yolu üzerinde Şüheda Suriye Taburu ve diğer bazı gruplar rejim konvoylarına saldırıyor. /
    Opposition forces stall troops approaching Lattaki.
    The Shuhada’ Souria battalion along with other groups based on the international highway from Areeha to Idleb conducted a number of military operations targeting regime troops heading from Idleb to Lattakia.
    Opposition forces used machine guns and missile launchers to stall regime troops.
    Regime battalions heading towards Lattakia are trying to enforce a siege on opposition forces in the north countryside of city. Opposition forces based in different areas of Idleb, and around the international highway are trying to prevent them from reaching their destination.


  •  Lazkiye: Ensaruş Şam' a bağlı mücahitlerin Anbata gözlem noktası ve civarındaki şebbiha yerleşkelerine saldırıları. Anbata gözlem noktası sonrasında ele geçirildi. / Video of mujahideen of AnsarusSham attacking Anbata Observatory and shabbiha enclaves located close to it. Later Anbata is liberated.

  • Şam(Damascus)-Qatanah: Muhalif savaşçılar bölgede geçtiğimiz Cumartesi günü rejime ait antitank füzeleri ele geçirdi. Anladığım kadarıyla bu ayın başında Qalamoun'da ele geçirilen füzelerden farklı bir olay bu./ Rebels Capture Concourse Anti Tank Missiles from #Assad Army in Qatanah on 11th of August. As far as I understand this is a different incident than the one which rebels captured hundreds of missiles from regime depots in first days of August.

  • Ey vicdan sahipleri! Bu kız rejim saldırısında yaralandı. Ya onun yerinde sizin kızınız olsaydı. Sırtınızı yaslayıp Türkiye politikasını, Suriyeli muhaliflerin yanlış davranışlarını bu ülkenin şehirlerini bile sayamayacak bilginizle eleştirmeye devam mı ederdiniz? Ama maalesef sıkılmadan bunu yapıyorsunuz. Herşeyi biliyorsunuz ya. Allah onmların yardımcıları olsun. Bu kızın nasibi varmış şimdilik. Bir anda kolunu bacağını kaybediveren yüzlerce çocuk var. Anne babasını kaybetmiş, yetim olmuş binlerce çocuk var. En azından onlara uzatın elinizi.
 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wxTfMiLGvrY

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mGrY4F3B_ng
Bu çocuk ise doktordan canını yakmamasını istiyor
This boy asks doctor not to hurt him

  • İdlib: Dawud Tugayı'nın rejim araçlarına yaptığı saldırılar. / Some attacks of Dawud Brigade on regime vessels.




  • Deyr ez Zur: Mücahitler geçtiğimiz günlerde ele geçen binaları haber verdiğimiz üzere 10 Ağustos cumartesi günü düzenlenen bir operasyonla Hawiqa semtini ele geçirdi. Burası rejimin kuvvetli olduğu ve üs edindiği Fırat nehri üzerinde bir adacık olarak yer alan bir semt. / On saturday 10th of August mujahideen after a special operation liberated the strategic neighborhood of Hawiqa including the mayor's building, a municipal service building and Baath Party premises. These strategic locations were highly protected by Assad's forces and were bases where military operations were launched.
  • Hama-Morek(Mork): Bölgedeki çatışmalardan görüntüler. / Clashes from Morek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder