Statcounter

14 Mart 2013 Perşembe

Muhalifler Şam'da yeni bir cephe açtı


Sivil aktivistler ve muhalif askeri kaynaklara dayanılarak alınan haberlere göre muhalifler Şam'ın merkezinden 6 km. mesafede bulunan ve Devlet Başkanı Beşşar Esed'in kardeşi Mahir Esad'ın komutası altındaki ve elit Cumhuriyet Muhafızları ve 4.Alay'ın askerlerinin bulunduğu askeri yerleşkelere saldırdı.

Muhalifler bölgedeki bir Füze Birliğini çoğunluğunu Nusayrilerden oluşan 30 askeri öldürerek ele geçirmesinden sonra çatışmalar şiddetlendi.

Bölgede ayrıca bir Filistinli mülteci kampı var. 

Jdeidet kasabasının yakınlarında bulunan bir muhalif Khan Sheikh'i çevreleyen yüksek mevkilerde bulunan rejim birlikllerinin muhalif savaşçıları askeri birliklerin etrafından uzaklaştırmak için bölgeyi çoklu roketatarlarla bombaladığını söyledi.

"Abdo kod adını kullanan aktivist telefon üzerinden Reuters'e "Khan Sheikh üzerinde dakikada 20'ye yakın patlama saydım" dedi.

Savaşçılarla bağlantısı olan bir muhalif komutan İsrail tarafından 1967'de ele geçirilen Golan Tepelerine 25 km. mesafedeki Khan Sheikh'e 1000 civarı savaşçının geldiğini söyledi.

Muhaliflerin ayrıca daha da güneyde Golan'ın yanındaki Quneitra'daki rejim pozisyonlarına da saldırdıklarını ama bu birliklerin iyi muhafaza edildiğini söyledi.

"Amaç İsrail ile ateşkes hattının yanındaki Qunaitra'ya olan ikmali kesmek" dedi ve Khan Sheikh operasyonlarının Daraya'da iki aydır sıkışmış bulunan bir muhalif cebinin üzerindeki baskıyı azaltmak olduğunu da ekledi.

Şam'da ana cephe doğu banliyöleri ve civarları oldu. Rejim güçleri Daraya'ya defaatle saldırı yaptı ama bugüne kadar geri almayı başaramadı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder