Statcounter

1 Mart 2013 Cuma

Safwat Al Zayad ile Ropörtaj


Savaşçılar kendilerine karşı kullanılan büyük askeri güce rağmen savaş meydanında büyük kazanımlar elde ettiler. Rejim çılgınca Halep'e ulaşmaya çalışıyor. İkmal hattı kesildi. Rejim kuzeyi kaybettiğini anladı. 

Savaşçılar Şam savaşı için kuzeyden güneye doğru hareket etmeye başladılar.
Çok büyük deneyim sergilediler ve şu an Şam'ın en önemli meydanına 1 km. mesafedeler. İstanbul yada Roma'daki zirveleri umursamıyorlar. Tarih yazıyorlar.

Haritada:

Havaalanı yolunda çatışmalar sürüyor ve rejim birşey yapamıyor.(1.mavi daire)
Adra'da 39.Alay kuşatılmak üzere.(İkinci mavi daire)
Zabadani: Rejim bir yol açmaya çalışıyor ama başaramıyor.(3.mavi daire)

1.Alay bile savaşçıların saldırılarına maruz kalıyor.

Doğu Ghouta'dan(yeşil daire) Abbasiyeen'e kadar ilerlediler.

Rejim Al Mahanbel, Maarat al Nouman'da savunma hattı oluşturmak istiyor. Çatışmaları Khan Sheikhoon'da göğüslemek istiyor. (3 şeffaf çizgi)

Bugün Heish'ten(kırmızı ok) Maarat al Nouman'a ilerleyen konvoy durduruldu ve tahrip edildi. Şu gerçeği de eklemeyelim ki rejim Safira'dan Nayrab Havaalanına(kırmızı ok ve yeşil daire) ulaşmaya çalıştı ama savaşçılar bunu Tal Shgheib'de durdurdu.

Spiker: Ulusal Koalisyonun Başkanı UNSC'ye 7.Kısım'a dayanarak 8 aydan fazla süredir kuşatma altındaki Humus ve Daraya'ya insani koridor açması talebinde bulundu?
Türkiye'de koridorlardan bahsediyor.

Spiker: Ama biz ele geçirilmiş yerlerden bahsediyoruz?

Evet koridorlar açılırsa rejim kolaylıkla onlara saldırabilir. Uluslararası toplumun bu saldırılara cevabı ne olacak? 15 Şubattan beri patriotlar neredeyse tamamen hazır ve İdlib, Halep,Raqqa ve hatta daha ötesini kapsayabilirler.(mavi çizgiler)
Kısaca Azaz, Jarablus, Tal al Abyad, Tal al Hawa, Ras al Ain üzerinden koridorlar açılacak ve patriotların koruması altında olacaklar.
İlk defa tüm önerilerin dışında Obama'nın elinde doğru bir seçim imkanı var.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder