Statcounter

30 Aralık 2016 Cuma

30 Dec



Ateşkesin tam amacının ne olduğunu anlayamasam da şu bir gerçek ki rejim ve rusya bunu istedikleri gibi esnetecek. Kendileri için öncelikli onlarca bölgede saldırıları sürdürecekler.

FethuşŞam El Cezire'den yaptığı açıklamada  ateskese katilmadiklarini, Suriye'de çözümün askeri olacağını belirtti. / JFS declared that they are not joining the ceasefire and the solution in Syria will be found militarily.

Suriye'de ateşkes ilan edildikten sonra Esed rejimi ve Rusya Şam, Halep kirsalı, İdlib, Lazkiye ve Hama'da muhaliflere hava saldırısı düzenledi. / After ceasefire in force ASSad forces&russia bombed opposition areas in Damascus, Aleppo, Idlib,Latakia and Hama.


ABD Suriye'de PKK-PYD'ye bir hafta içerisinde 4 kez uçaklar dolusu ağır silah sevkiyatı yaptı.
/
US continue arms support to terror organisation YPG/PKK.


Sözcülerinin de açıkladığı gibi, en büyük grup Ahrar'uş Şam ile Halep'in güçlü grubu Nureddin Zengi Hareketi'nin ateşkeste imzaları bulunmuyor.


ŞAM

Rejim güçleri yoğun bombardımanın ardından Douma üzerine ağır bir kara saldırısı da başlattı. / Regime forces have launched a ground assault on #Douma under intense artillery fire cover, tanks rolling in, rebels trying to repel.

Wadi Barada'da ateşkes falan yok. Ağır saldırı sürüyor 30 dan fazla hava saldırısı, 50 varil bombası, topçu&havan ateşi ve keskin nişancılar WadiBarada'yı vurmaya devamediyor.
/
No ceasefire in #Wadi_Barada w/ HEAVY attacks - more than 30 airstrikes, 50 barrel bombs, shelling & sniping reported on multiple villages.



HALEP

Haberlere göre TSK'nın El Bab'a düzenlediği hava harekatında DAEŞ terör örgütünün sözde emiri Ebu Husen Tunusi öldürüldü. / According to news TuAF killed so called amir of ISIS (Abu Husein al Tunusi) for al Bab on targeting his vehicle.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder