Statcounter

14 Aralık 2016 Çarşamba

13 Dec - 13 Aralık




Sağda solda okuduklarıma ve bugüne kadarki süreçten görüp geçirdiklerime dayanarak yaptığım tahminleri sizlerle paylaşmak istedim. / I wanted to share some opinions and future predictions with you. Please try google translate from Turkish until I write it also in English.

  • Halep merkezden sonra yeni bir hedef belirlenecek. Rusya İdlibe yada seçilen başka bir lokasyona doğru bombardımanı yoğunlaştıracak. 
  • ABD rusya'nın yapıp ettiklerinden rahatsız değil. Aksine memnun. Taş atıp yorulmadan beklentilerinin rusya tarafından yerine getirilmesini izliyor.
  • Tek parça bir Suriye'yi ve Esad'lı Suriye'yi unutun. Rejim koluna girenlerin ayakta tutup canlı göstermeye çalıştığı bir ölü.
  • Suriye'nin rejim tarafında da egemenlik iddiasında bulunacak bir hali kalmadı. Hizbi şeytan'ın komutanlarının dahi rejim subaylarını infaz edebildiği, emireri gibi kullanığı bir ülke. 
  • Suriye'de Qusayr'da olduğu gibi belli bölgelerde etnik yer değiştirme ve propaganda ile şiileştirme çalışmaları artacak.
  • Türkiye'yi çok daha sıcak çatışmalar bekliyor olabilir. Şu an eldivenle ve çok dikkatli hareket eden Türkiye bölgede iş tutan büyük güçlerin canını yakacak şekilde ayağına basmak cüretinde bulunursa ortalık karışabilir. Örneğin Afrine müdahale-Haseke tarafına müdahale. Irak'a giriş. Ama bir şekilde ne olursa olsun Manbic ve civarından PKK çıkarılmalı.
  • IŞİD'i müsaade edecekleri bölgelerde öldürmeden yaşatacaklar. IŞİD bir maşadır ve tutanın elini yakacak kadar ısınmadıkça ateşi karıştırmak, bir yerden başka bir yere taşımak için kullanılacak. IŞİD maşasını tutan el bir tane değil.
  • Ahrar küçülüyor, küçülecek. Muhalifler yardımın desteğin kaypaklığını, ayakları altındaki zeminin kaydığını hissettikçe daha da marjinalleşecek. Ahrardaki ayrışma bunun işareti. Beklentim bu grupların Ceyşu Fethuş Şam ile birleşerek Ceyşu Ahrar benzeri bir isim altında birleşmeleri. Bu arada gerginlikleri de getirebilir istemesek te. Böyle bir birleşme olursa Culani liderliği de bırakabilir ortak kabul gören bir adaya.
  • Muhalif safları birleştikçe karşılarındaki saf ta birleşecek. ABD ve Rusya aynı hedefleri beraber vurmaya başlayacak. Benim tahminim bunun iş İdlib üzerine geldiğinde olması.
  • SORU: IŞİD neden İngiltere'de zerre tane bile eylem girişiminde bulunmadı. Herhalde İngiliz güvenlik güçlerinin üstün başarısı/performansı.
  • SORU: IŞİD neden hiçbir şekilde İran aleyhtarı bir propaganda metodu izlemiyor. IŞİD neden sadece İngiltere hariç Avrupa'yı (özelde Fransayı) hedef alıyor.



HALEP



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Geçen ay Halep'te öldürülen Irak, iran ve Lübnan menşeli şii militanlar. 
Size bir yara dokunduysa karşı topluluğa da benzer bir yara dokundu. Allah'ın gerçekten iman etmiş olanları ortaya çıkarması ve aranızdan şehidler edinmesi için bu günleri böyle aranızda döndürürüz. Allah zalimleri sevmez.- (Ali İmran_140),

Iranian & Iraqi militants and leaders killed in Aleppo over the last month.

If a wound should touch you - there has already touched the [opposing] people a wound similar to it. And these days [of varying conditions] We alternate among the people so that Allah may make evident those who believe and [may] take to Himself from among you martyrs - and Allah does not like the wrongdoers.  And that Allah may purify the believers [through trials] and destroy the disbelievers. (Surah Ali Imran - 140)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Halep'ten ayrılacak olan yaralı konvoyu #Ramuse'de #Şii militanlar tarafından durduruldu. Konvoy muhalif alana geri dönüyor. / According to most recent news convoy carrying the wounded is stopped in Ramouseh and the convoy is turning back to opposition area.

http://www.thedailybeast.com/articles/2016/12/12/last-rebels-in-aleppo-say-assad-forces-are-burning-people-alive.html

Sadece durumu ağır olan yaralı kardeşlerimizin sabah saat 5:00 civarı tahliye edilmesine başlanması umuluyor. Kardeşlerimiz durumu ağır olan yaralıları hazırlıyor. (Kaynak:Ensar Çalışkan ‏@ensarcaliskan - twitter) Yeni bir habere göre durumu ağır olanlardan oluşan 150 kişilik ilk kafile gece 1:00 itibariyle tahliye edildi/ediliyor. /  It is hoped to be able to start evacuation of heavily wounded brothers-sisters around 5:00am. They are preparing them for a possible evacuation. According to fresh news a group of wounded / children is started around 1:00 am.


Haberlere göre ateşkeste anlaşıldı. Muhalifler hafif silahlar ve aileleriyle ayrılmayı kabul ettiler. Halep'te kuşatma alanına yönelik saldırılar şu anda durmuş durumda. Gözlemciler ve gazeteciler saldırı olup olmadığını takip edecek. / Aleppo today as ceasefire deal signed. Rebels agree to leave with families, light weapons.
http://syriadirect.org/news/ceasefire-in-aleppo-as-eastern-half-burns-%E2%80%98bodies-lie-where-they-fell%E2%80%99/

ÖSO Camiyatuz Zehra'yı hedef alıyor. / FSA Free Idlib Army targets Jamiyat alZahra with mortars.
https://www.youtube.com/watch?v=zt9BgqWHVEk  Mortar - Havan
https://www.youtube.com/watch?v=Lpw5Q2JRvuA   Tank
https://www.youtube.com/watch?v=V4supiAWWbQ  Grad



HUMUS

Palmira'daki yenilgi sonrasında silahlarını bırakıp kaçan rejim askerleri ve ruslar IŞİD'e yüklü miktarda zırhlı araç, mühimmat ve Türkiye'nin iddiasına göre uçaksavar füzeleri bıraktı. / After fleeing from ISIS regime forces left a considerable amount of armoured vehicles, ammunition and acc. to Turkish authorities claims MANPADS to ISIS.
https://www.youtube.com/watch?v=UjWb_NQjfgE


HAMA

Dün kimyasal saldırıda şehit sayısını 85 olarak vermiştim. Şehit sayısı 100 civarı. Fotoğraf definden. / Yesterday ı told that the number of martyrs in chemical attack is 85. But acc. to new reports it is around 100. Photo is from their funeral.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder