Statcounter

23 Ocak 2013 Çarşamba

Esed'in Toplama Kampları (Tercüme edildi)

. Al Arabiya emekli subay Fadlallah Mikail tarafından yönetien bir şebbiha kampını ortaya çıkardı. Kampların diğer ikisi de İdlib ve Humus'ta bulunuyor.

Deir Shmeil 180 dönüm araziye sahip. Misyaf'ın 20 km. kuzeyinde ve Salhab'ın 5 km. güneyinde rejim yanlısı köylerin bulunduğu bir alanda yer alıyor. Haritada da görülebileceği gibi Deir Shmeil Hama'ya yaklaşık 36 km. mesafede bulunuyor.


Resmi büyütmek için tıklayınız

Bu üste birçok araç, orta ve büyük kalibreli makineli tüfekler, antitank roketleri vb. silahlarla donatılmış 10.000 militan barınıyor. Bunlar hama'nın doğusu ve kuzeyine yerleştiriliyorlar. Kuzeyde Cisr el Suğr, güneyde Hama Houla müdahale alanlarında.

Deir Shmeil'de ayrıca yakalanan sivillerin ve muhaliflerin tutulduğu ve işkence edildiği kısımlar da var. deir Shmeil'de aralarında 300 kadının da bulunduğu 5000 işkence edilen tutukluyu barındırıyor.

 Konuyla ilgili videoda konuşan rejim aleyhtarı Bassam Jaara detaylı bilgiler veriyor.

  • Buraya gerçek anlamda bir nazi kampı denebilir.
  • Civarda yaşayanlar üs çevresinde her gün onlarca işkence izleri olan ceset buluyor.
  • Kampın ikinci adamı Ahed Haydar ve üvey kardeşi Fahd Badr bir bakanın kardeşleri.
  • Burada Khawla Khalil'in komutası altında 300 şebbiha kadın görev yapıyor.
  • Sqalibye'den komşu ve daha ötelere kadar 28 merkez buraya bağlı.
  • Başkaldırının başlangıcında Hava Kuvvetleri İstihbaratı kararıyla civardaki direnişi kırmak için kuruldu ama daha sonra aktiviteleri Humus ve İdlib'e ve hatta Şam'a kadar uzandı.
  • Bu grup Qbeir, Trymseh katliamlarını yaptı ve Hama, Humus ve İdlib'deki savaşı yönlendiriyor. Bugünlerde  Esad'ın alevi kölelerine karşı bile suç işleyebiliyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder