Statcounter

6 Şubat 2014 Perşembe

6 February






ŞAM

Allahu ekber! İddialara göre Mazze Havaalanındaki bir mühimmat deposunda meydana gelen bir patlama sonucu 90'dan fazla rejim askeri öldü ve onlarcası yaralandı. / According to claims as result of an explosion inside the Mazzeh Airport at the barrel depot. plus 90 persons were killed and 12s injured.

Kent kırsalında insanlar su arıyor. / People searching for water under the ground.
http://www.youtube.com/watch?v=JwqSfYiczjo


Qalamon-Yabroud'da rejim misket bombaları kullanıyor. / Regime is using cluster bombs.








ISIS / IŞİD


Mücahitler Manbej'in doğusunda yer alan Al Hammam mevkiini ve QaraQozak köprüsü mevkiini IŞİD ile girilen çatışmalar sonucu ele geçirdi. / In Aleppo, revolutionary forces succeeded in seizing Aleppo Central Prison following the declaration of the Wa Motasamah battle to liberate the prison. As a result, Aleppo countryside is now fully liberated.  Revolutionary forces also took control of Al Hamam Mountains and Qara Qozak Bridge situated east of Minbej city in Aleppo countryside after engaging in violent clashes with ISIS forces.

Ar Rai'de 2Şubatta meydana gelen bir olayda ISIS'in talebi üzerine muhalif grup komutanları ile görüşmek için yapılan toplantı esnasında ISIS'ın buraya gönderdiği adam toplantı esnasında kendini havaya uçurdu. Burada bulunan İC, el Fetih Tugayı, Fatih Sultan Mehmed Tugayı'na bağlı komutanlar dahil 7 mücahit şehit oldu. İC'nin buna binaen IŞİD'i hainlikle suçlayıcı bir bildiri yayınladığı iddia ediliyor. Vereceğim linkte ingilizce çevirisi mevcut. / On 2nd of Feb. while ISIS and other mujahideen brigades commanders met in ar Rai upon the request of ISIS for an agreement and discussion ISIS man/men detonated bombs on them causing 7 mujahid including commanders from the Islamic Front and the al-Fatah command and the as-Sultan Muhammad al-Fatih Brigade.Below is the link which includes the english translation regarding this event.



Liwa Tewhid tarafından yayınlanan ve IŞİD aleyhine açıklamalar içeren video. / Liwa al-Tawhid releases video purporting to expose “the truth about Baghdadi’s state” (ISIS).

İddialara göre IŞİD Raqqa emiri saf değiştirmek isteyen 42 mücahidi hapsetti. / According to claims Abu Anas Iraqi ISIS leader detained 42 ISIS members who wanted to defect in Raqqa.



HALEP



Merkez Hapishanesi çatışmalarından görüntüler / Scenes from clashes

IŞİD'den ayrı kalmayı tercih eden emir Seyfullah eş Şişani'ye ait şehadeti öncesi görüntüler. Haberde Nusra'ya katıldığı belirtiliyor. Ama benim bu hususta bir bilgim yok bu haber dışında. Merkez Hapishanesinde süren çatışmalarda şehit oldu. / This what Amir Sayf Allah Al Shishani who defected from ISIS to Nusrat (I dont have any info regarding this) , said two days before the beginning of the the liberation of the Central Prison . He died during the battle to liberate the Central prison. He is the one who let the battle to liberate the prison.

Okuduğum bazı haberlere göre mücahitler Merkez Hapishanesini ele geçirdi. Ama videoları gelmeden emin olamayız. / According to some news I read mujahideen liberated Central Prison. But we cannot be sure before we see the videos.


Ahraruş Şam'dan aktarılan haberlere göre mücahitler hapishanenin içinde çatışıyor. Büyük kısmı mücahitlerin elinde. Allahu ekber!!!!!! / Acc. to Ahrar as Sham sources mujahideen fighting inside the prison. Large parts are controlled by mujahideen.
Çatışmalardan görüntüler / Scenes from clashes
Mücahitler 57mm topla vuruyor / Mujahideen hit the prison with 57mm cannon


Merkez Hapishanesi civarına varil bombaları atılıyor. / Regime is bombing vicinity of Central Prison with TNT barrels.


Deyr ez Zour'da buğday işletmelerini ele geçiren IŞİD Halep'e un sevkiyatına müsaade etmiyor. / ISIS banned any wheat or food to reach Aleppo after they controlled wheat mills in Deir Ezzor.


Nusret Cephesi ve IC Merkez Hapishanesini ele geçirmek için yeni bir operasyon başlattı. / Ahrar Al Sham, IF, JAN start the battle to control the Central Prison.


Masaken Hanano: Enkazdan kurtarılan küçük kız. / A little girl rescued from under the rubble.



7 yorum:

  1. feth edildi mi? allahım fethi nasip et.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim henüz böyle bir haber yok. Burası çok zor ve nazik bir yer.
      Bir yerden hatırlıyorum mücahitler saldırdığında geri çekilmeye zorlamak için mahkumların onlarcasının kafasını kesip atıyorlar. Öyle düşünün.

      Sil
  2. Yenişafak'ta ele geçirildiğine dair bir haberi şimdi okudum. Ama ben böyle bir habere henüz rastlamadım.

    YanıtlaSil
  3. Mücahidler dediğiniz Cebhet el Ekrad mı ? Bab-Menbec civarında İC Ekrad ile işbirliği mi yapıyor ? Bir de Qara Qozaq kimin elinde ? Orayla ilgili herhangi bir haber, görüntü, materyal geliyor mu ?

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SA

      Haberi aldığım yerde grup ismi ile ilgili bir detay yok. Genelde mücahitler lafzını kullanıyorum bu çatışmalarda. Cephet el Ekrad'a mücahit tanımını kullanmaktan imtina ediyorum.

      Bab Manbej civarında işbirliği yapıp yapmadıklarını bilmiyorum. Ama aralarındaki ilişki anladığım kadarıyla lokasyon ve duruma göre değişken. İC ve ÖSO savaşçılarının Afrin'de Kürt hastanelerinde tedavi edildiğini okudum.


      Aşağıdaki görüntü köprü civarındaki çatışmalardan. Burada çatışan grup Jabhat Tahrir Furat al Islamiya. Bu grup ÖSO bağlantılı ama detaylı bilgim yok ve bulamadım da. Muhtemelen Jabhat al Akrad'da beraber çatışıyor bu grupla.
      http://www.youtube.com/watch?v=rj6NQfGTI8s

      Bu da IŞİD ile girilen çatışmalardan bir başka video:
      http://www.youtube.com/watch?v=AWAzJDat4WQ

      Qara Qozaq şu an kimin elinde bilmiyorum. Konum linki aşağıda.
      http://wikimapia.org/#lang=tr&lat=36.622554&lon=38.222980&z=13&m=b

      Sil
  5. Ve aleyküm selam

    Öncelikle sağladığınız bilgilerden dolayı Allah razı olsun. Yaklaşık 1 yıldır Suriye konusunda temel bilgi kaynaklarımdan biri bu site Allah yardımcınız olsun.

    Cebhet Ekrad zaten "mücahid" sıfatını taşıyamayacak "seküler" bir oluşum. (tıpkı diğer bazı ÖSO grupları gibi) Bu ve bunun gibi gruplarla ittifaka giden oluşumlara da güvenilebileceğini sanmıyorum. İŞİD'in yaptıklarının ve verdiği zararların farkında olan biri olarak söylüyorum; İŞİD'e karşı bu tip seküler örgütler ve Batı desteği ile mücadele edilmesi soru işaretleri oluşturuyor ?

    Bab-Menbec civarında büyük ihtimalle İslami Cephe de bu ÖSO-Ekrad grubuyla birlikte ki bildiğim kadarıyla YPG'de Ekrad'a destek veriyor. Fakat dediğiniz gibi lokasyona göre saflar da değişebiliyor.

    Qara Qozaq konusunu sormamın sebebiyse buradaki Türk karakolu (Süleyman Şah türbesindeki karakol) Linkini gönderdiğiniz videoda da konuşmalarda "Makam-ı Süleyman Şah" geçiyor. Bildiğim kadarıyla savaş süresinde bu karakolda asker bulunduruluyordu. Buranın son durumuyla ilgili sormuştum Karakozak'ı.

    YanıtlaSil