Statcounter

16 Aralık 2013 Pazartesi

16 December

14 ARalık güncelleme devam edecek...15 Aralık tamamlandı...
14th Dec. updates to be continued...15th Dec. completed...




Suriye en kanlı günlerinden birini yaşadı. Rejimin Halep'te 11 ayrı noktaya savaş uçakları ve helikopterlerle yaptığı bombardıman sonucu 37'si çocuk 311 kişi hayatını kaybettti.

One of the bloodiest days in Aleppo Syria : 311 killed incl 37 children by the attacks of Assad’s air forces.




EDITORS NOTE: You will note many news today from Eastern Ghouta and towns such as Deir Salman, Utaibah, Abbadeh etc. As you remember I gave news of an extensive surprise operation of mujahideen to break the siege of Ghouta. We received many positive news about towns liberated and high losses of regime forces, Hezbossatan and Iraqi Shiite militia. Videos of these operations are released recently and I share them with you today.

DÜZENLEYENİN NOTU: Bugün Ghouta ve Deir Salman, Uteybe ve Abbadeh gibi kasabalarından birçok haber göreceksiniz. Hatırlarsınız ki birkaç hafta önce muhalif güçler Şam'da Ghouta üzerindeki kuşatmayı kırmak için kapsamlı ve şaşırtıcı bir operasyon başlatmış ve ben de burada bundan bahsetmiştim. Mücahitlerin ele geçirdiği kasabaları zikretmiş ve rejim saflarındaki büyük kayıpları haber almıştık. Burada Hizbuşşeytan ve Iraklı militanlar da ağır kayıplar vermişti. Bu operasyonlarda ayrı bir gizlilik gözetildi ve videoları yeni yayınlandı ben de sizlerle burada paylaşıyorum. 



  • Şam-Doğu Ghouta: Aralarında bir subayın da bulunduğu esir edilen 10 şebbiha. / 10 shabbiha are captured including an officer.


  • Şam-Deir Salman: Bölgedeki çatışmalardan görüntüler. / Videos from the clashes.






Şebbiha / Shabbiha
Taktik hazırlık / Tactical preparations
Namaz / Prayer

  • Şam-Utaibah: Mücahitler tarafından vurulan bir Shilka. / A shilka hit by mujahideen.


  • Şam-Doğu Ghouta: Öldürülen rejim askerleri ve Hizbuşşeytan militanları. / Regime soldiers and hezbossatan militants killed by mujahideen.

  • Şam-Doğu Ghouta: Mücahitler Zmaniya'nın ele geçirilmesi sebebiyle şükür secdesi yapıyor. / Mujahideen make shukr sajdah after they capture Zmaniya.

Zmaniya'ya operasyonun başlangıcı / Beginning of attack on Zmaniya


  • Deyr ez Zour: Mücahitler 137.Tugaydaki rejim güçlerine saldırıyor. Bu sırada karşı taraftan atılan bir tank yada havan mermisi bulundukları mevziyi vuruyor. Mermi düşerken görülebiliyor. / While mujahideen attack regime forces in 137.Brigade a tank or mortar shell their position. You can see the shell just before landing.


  • Şam-Doğu Ghouta: Ulusal Güvenlik Gücünün bölgedeki komutanı öldürüldü. / The Director of the National Security killed by mujahideen.

  • Şam-Doğu Ghouta: Mücahitler şebbihaların bulunduğu bir binayı vuruyor. / Mujahideen hit a building where shabbihas located in East Ghouta.


  • Humus-Rastan: Rastan'ı vadinin öbür tarafındaki rejim güçlerinden ayıran otoyol köprüsü. / The battered international highway bridging the valley dividing rebel held Rastan and the regime area on the other side of the valley.



  • Halep-al Mselmiye: Semte düşen bir varil bombasının krateri. / Crater of a barrel bomb.



  • Şam-Qalamoun: Rima'da süren çatışmalar. / Ongoing clashes in Rima.


  • Şam-Doğu Ghouta: Vurulan rejim araçları ve öldürülen rejim askerleri. / Regime cars hit and soldiers killed in East Ghouta.


  • Şam: Mücahitler Deir Salman'a giriyor. / Mujahideen entering Deir Salman.


Deir Salman'da ele geçirilen rejim üssü / A regime base captured in Deir Salman




  • Şam-Utaibah: Uteybe'deki çatışmalara dair videolar. / Videos about clashes in Utaibah.



Mücahitlerin tankı ele geçirme anları / Mujahideen capture a regime tank along the clashes


Mücahitler çatır çatır ilerliyor / Mujahideen advance without fear

Teslim olmayı reddeden bir şebbihanın ölümü / Death of a shabbiha who refuse to surrender

http://www.youtube.com/watch?v=QBSnKA70tzM

http://www.youtube.com/watch?v=eyfWN7xQFxc


  • Şam-Qasimiyah: Ahrar as Sham mücahitleri kasabaya giriyor. / Mujahideen of Ahrar as Sham enter Qasimiya.

  • Şam-Abbadeh: Ahrar uş Şam mücahitlerinin kasabayı ele geçirdikten sonraki sevinci. / Mujahideen of Ahrar as Sham celebrate the liberation of the town of Abbadeh in the Eastern Ghouta.

Mücahitler kasabayı tarıyor / Mujahideen combing the town

  • Şam-Qasimiyah: Mücahitler buradaki Hizbuşşeytan karargahını vuruyor. / Mujahideen hit HQ's of Hezbossatan in the area.


  • Şam-Utaibah: Uteybe'de mücahitler tarafından ele geçirilen bir tank. / A regime tank is captured by mujahideen.


  • Şam-East Ghouta: Doğu Ghouta'da mücahitlere ait Shilka. / Shilka of mujahideen in action.

Vurulan rejim tankı / A damaged regime tank

Çatışmaya ilerleyen mücahitler / Mujahideeen heading to the battle


  • Şam-East Ghouta: Mücahitlerin Doğu Ghouta'da yaptığı operasyonların sonuçları hakkında bildiri. / Statement about the results of operation of mujahideen in East Ghouta.
  1. Doğu Ghouta'da 40km2'lik alanda bulunan kasaba ve köyler ele geçirildi.
  2. Düşmanın 8 km. uzunluğundaki ilk savunma hattı vuruldu.
  3. Bölgedeki rejim karargahı vuruldu ve daha sonra ele geçirildi.
  4. 23 zırhlı araç vuruldu ve tahrip edildi.
  5. Rejim güçlerinin tahmini kaybı 800 kişi. Cesetlerin 204'ü mücahitlerin elinde. Bunların arasında subaylar ve farklı milletlerden uzmanlar da mevcut.
  6. 9'u zırhlı araç, 4'ü tank olmak üzere 44 araç ele geçirildi. Bunlarla beraber muhtelif silah ve mühimmat ele geçirildi.



  1. Liberation of villages and towns within 40km² area in Eastern AL Ghota
  2. Hitting the 1st enemy defense line of 8 km long
  3. At once, hitting the enemy HQ and control it
  4. Destroying and damaging 23 armored vehicles
  5. Inflicting the regime losses: 800 killed assessed in regime’s ranks – 204 bodies are in rebels’ hands among them officers and specialists of different naitonalities
  6. 44 vehicles were seized among them 9 armored vehicles and 4 tanks in addition to arms and amunitions

Bildirinin videosu / Video of the statement


  • Şam-Qalamoun: Nabk'ta tamamı katledildikten  sonra yakılmış bir aile daha bulundu. Humus-Telbiseh'ten buraya kaçan aile burada rejim güçleri tarafından katledildi. Aile anne/baba ve 6 ile 7 yaşlarında iki çocuktan oluşuyor. / A new massacre, committed by the shiite militias, has been discovered by the city’s inhabitants. An entire family with parents and two children aged 6 and 7 was extra judicially executed and burnt later. This family fled from Talbeeseh city in Homs province to Annabk city.


  • Daraa-Inkhil: Ele geçirilen rejim kontrol noktasında 1 T72 tankı ve bir BMP ganimet alındı. / A T72 tank and a BMP is captured in regime checkpoint taken by mujahideen.

Bu videoda da muhalifler tankla burada bir kontrol noktasını vuruyor / In this video opposition fighters hit a checkpoint here with a tank 

http://www.youtube.com/watch?v=J-_jeyNfD1w
Mücahitler Devlet Hastanesi kontrol noktasını havanla vuruyor. / Mujahideen hit National Hospital checkpoint with mortar
  • Şam-East Ghouta: Doğu Ghouta'da muhalifler tanklarla iki ayrı yerde rejim keskin nişancı kulelerini vuruyor. / Opposition fighters hit regime sniper points with tanks.


  • Şam-East Ghouta: Doğu Ghouta'da rejim üssüne giren Liwa el İslam savaşçıları 2 tank, 1 BMP ve 1 Shilka'yı ganimet aldı. / Liwa al Islam fighters taken 2 tanks, 1 BMP and 1 Shilka as spoils.


  • Küçük Meryem el Ali bombardımana, çatışmalara ve açlığa dayandı ama soğuğa dayanamadı. / Maryam El Ali. She may have survived shelling &food deprivation,but cold killed her.


  • Soğuk ve çocuklar. / Cold and the children.
Permalien de l'image intégrée


  • Halep'teki korkunç bombardımanda 9 aylık hamile bir bayan da şehit inş. Fakat anne karnındaki bebek kurtarıldı. / A 9 months pregnant woman also martyred in horrible bombardment in Aleppo. But the baby in mothers womb is saved miraculously.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder