Statcounter

16 Mart 2016 Çarşamba

16 March






Haberlere göre Suriye'de önemli muhalif gruplardan biri olan Nureddin Zinki grubunun komutanı Muhammed Said Masri Atatürk Havaalanında gözaltına alındığı 10 Marttan beri Türkiye'de mahpus durumda. Kimler ne yapıyor aklımız ermiyor.
Şunu da bilmenizi isterim ki Atatürk Havaalanında olur olmaz birçok kişi sebepsiz yere mağdur olacak şekilde sınırdışı ediliyor yada haksız bir şekilde günlerce göz altında tutuluyor. Yakın tanıdığımız kişiler burada onur kırıcı muamelelere maruz kaldı ve günlerce gözaltında tutuldular. Bunlar arasında dul olup emzirdiği bebeği ve çocukları olduğu halde günlerce göz altında tutularak akabinde de bye bye Putin diye polisler tarafından alay edilerek rusya'ya sınırdışı edilen bir yakınımız da mevcut. Gönderildiği rusya'da gördüğü muamelenin Türkiye'dekinden aşağı olmadığını siz de tahmin edebilirsiniz.
Paraleller mi devrede, değilse emniyet ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum.
/
Enab Baladi reported Wednesday that Turkish authorities arrested Nour al-Din al-Zenki Movement general commander Mohammad Said Masri at Istanbul’s Ataturk International Airport as he was trying to fly out of the country.
https://now.mmedia.me/lb/en/NewsReports/566754-syria-rebel-chief-detained-in-turkey-opposition-media


Bir habere göre rusyanın çekilmesinin ardından ABD de kendi payına düşeni yapıyor. Muhaliflere olan tüm yardımı kesiyor ve ittifak ettiği ülkeleri de bunu yapmaya zorluyor. Yukarıda haberini verdiğimiz Nureddin Zinki grubu iddiaya göre aylardır bir tek kurşun yardım alamadı. Bu grup normalde ABD destekli bir grup.
/ Washington agreed to fulfil its share & force regional allies to stop all supports to rebels
http://www.alraimedia.com/ar/article/special-reports/2016/03/16/665321/nr/nc


Mücahitlerin görülmeyen hizmetçileri / Unknown soldiers in service of mujahideen


https://www.youtube.com/watch?v=3gFd3m6WgRw&feature=share
Jamal Maarouf returns & condemns the presence & role of ISIS, Jabhat al-Nusra, PYD & Jaish al-Thuwar in Syria:

ŞAM

Bala cephesinde saldırılarını sürdüren rejim güçleri Doğu Guta'yı ikiye bölmek üzere. / Assad ground forces continue their offensive in the Bala area in EastGhouta, on the verge of cutting the rebel enclave into half.


HALEP

Haberlere göre IŞİD Dudiyan'ı tekrar ele geçirdi. / According to news ISIS captured Dudiyan again from mujahideen.

Bir habere göre PKK'nın kontrolündeki Tişrin barajına 4 kargo uçağı ile mühimmat ve silah indiren ABD bölgeye ayrıca 10 Ürdün ve 60 ABD askeri sevketti. / According to some news US continue arming PKK. They sent 4 plane loads of ammunition and weapons supplies near Tishreen dam. Also 10 Jordan and 60 US soldiers are sent to the area.


HASEKE

PKK Suriye'nin kuzeydoğusunda federalizm ilan etmesinin ardından Qamışlı'da rejim güçleri ile PKK arasında gerginlik var.
Rejim güçleri 30 PKK militanını alıkoyarken PKK'da 80 rejim askerini alıkoydu. / There is tensions in Qamishlo after the PYD announced the formation of a federal system in the northeast of Syria. 80 Assad-forces & 30 PKK militants detained by each side.


HAMA

Sahl el Gab ovasında buluanan Hirbet en Naqus'ta havanla hedef alınan rejim güçleri / Regime forces targeted in Khirbet an Naqus in Sahl al Ghab using mortar.
https://www.youtube.com/watch?v=UwSzn4IVx5s&feature=youtu.be

Birkaç gün önce düşürülen rejim uçağı büyük ihtimalle füze ile düşürüldü. Ama ne videosu yayınlandı ne de açıkça ilan edildi. Muhtemelen silahı sağlayanlar bunu istedi.
/
Possibly the regime plane was shot down using a MANPAD few days ago. It was not officially announced. I guess that the provider asked this to be so.
https://www.youtube.com/watch?v=rHxeirDLmCw


HUMUS

Mücahitlerin Tar Maala'da rejim noktasına yaptığı tünel bombalı saldırısı. / Mujahideen tunnel bomb attack on regime spot in Tar Maala.
https://www.youtube.com/watch?v=51E9YWQJAW4&feature=youtu.be




2 yorum:

  1. Selamunaleyküm.Düşürülen uçağın füzeyle vurulduğuna dair emareler varmı,öyleyse eğer füzeyi hangi ülke temin etti acaba tahmininiz nedir?

    YanıtlaSil
  2. Ve aleykum selam ve rahmetullah,

    Şu an için füzeyi verecek Türkiye'den daha cabbar bir ülke aklıma gelmiyor.
    Füze Suriye'nin içinden de temin edilmiş olabilir. Satın alma yada rejimden ele geçirme yoluyla. Bu şekilde ele geçen füzeler olmuştu ama çalışır durumda olması ve doğru ellerde olma yüzdesi genelde çok düşük bunların.

    Allaha emanet,

    YanıtlaSil