Statcounter

3 Ağustos 2014 Pazar

İC'DE ÇATLAK MI / IS IF DISSOLVING?



18 farklı grup birleşik bir muhalif ordu olma yolunda  bir adım atarak ortak bir komuta konseyi oluşturduklarını bildirdi. Bu oluşumda Ahrar ve Nusra gözükmüyor. Bu ise İC'de çatlak olduğu ve Ahrar'ın izole edildiğine dalalet ediyor olabilir. Öte yandan bu gelişmeyle ilgili büyük gruplardan ciddi bir resmi açıklama gelmedi. Gelişmeleri göreceğiz. İmzalayan gruplar:
Harakat Hazm, SRF, Jaish al-Mujahideen, Jabhat al-Souriya al-Tahrir, Faylaq al-Sham, Jaish al-Islam, Suqor al-Sham, Suqor al-Ghab, Jabhat Haq al-Muqatila, Alwiya al-Ansar, Tajamu Kataib wa Alwiya Shuhada Souriya. / 18 rebel groups form a joint revolutionary command council, big step towards a united rebel army. Ahrar and Nusra does not seem to be included. This may mean that there is a crack in IF and Ahrar is isolated. On the other hand there is still not an official statement from the big groups involved. We will see.               
The 18 signatories are: Harakat Hazm, SRF, Jaish al-Mujahideen, Jabhat al-Souriya al-Tahrir, Faylaq al-Sham, Jaish al-Islam, Suqor al-Sham, Suqor al-Ghab, Jabhat Haq al-Muqatila, Alwiya al-Ansar, Tajamu Kataib wa Alwiya Shuhada Souriya.
 
El Cezire'de yayınlanan ilgili video / Related video appeared in Al Jazeera:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder