Statcounter

30 Ekim 2013 Çarşamba

Suriye'de İran'ın Rolü / Iran's Involvement in Syria




BBC tarafından yapılan bir yayına rastladım. Halep civarında bir mevkiye ilerleyen mücahitlere karşı destek güç olarak gidiyorlar. Ve orada mücahitler tarafından öldürülüyorlar. Yanlarındaki kameranın çekimleri muhalifler tarafından yayınlanıyor. BBC'nin linkteki videosundan her iki taraftan da görüntüler var. En son kamera otlara düşüyor. İsmail Haydari mücahitler tarafından öldürülüyor. Cenaze töreninden görüntüler de var. Videonun ilk kısımlarında bunun İslam ile kafirler arasında bir savaş olduğunu söylüyor. Kafirlere karşı savaştıklarını söylüyor. Ayrıca burada ne yaptıklarını da anlatıyor. Eğitim veriyorlar, mücahitlerin geçiş yollarına mayın ve bomba döşeyerek saldırdıklarını söylüyor ve ayrıca komando baskınları yapıp geri döndüklerini anlatıyor. Burada beraber çalıştıkları rejim elemanlarının İran'da eğitim almış kişiler olduğu için birlikte rahat çalıştıklarını da söylüyor.



Footage from Syria appears to show the extent of Iran's involvement in the conflict-ridden country.

The regime in Tehran says it is assisting Damascus by sending advisers from its elite Revolutionary Guards.

But when some rebels captured a video camera, belonging to an Iranian cameraman who had been embedded with the Revolutionary Guards, the scope of Iran's covert activities in Syria became clear.

In this video Iranian commander in Aleppo is heading to a fight with his group of 40 soldiers and ambushed and killed by mujahideen. In early parts of the video he is speaking about their involvement in the conflict. The video is in english.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder