Statcounter

26 Ekim 2013 Cumartesi

26 Ekim / October

26 ekim güncelleme sürecek...
Updates for 26th of Oct. to be continued...





Halep Safira_Rejimin katiller ve teröristler diyerek batı ve tüm küffarın önyargılarına da yaslanarak suçladığı ve saldırdığı gördüğünüz o sakallılar rejim bombardımanında evi başına yıkılan yaşlı kadını kurtarıyor. Kocası maalesef hayatını kaybetti. / Aleppo-Safira_The bearded extremist people whom regime is accusing of being terrorists and killers while leaning on prejudices of western countries rescue an elderly woman whose house turned into rubble since regime bombardment. Unfortunately husband didn't survive the attack.

Buradan da rejime destek muhaliflere çamur çıkarabilirseniz Allah sizi ıslah etsin derim.



ANALİZ / ANALYSIS: Şam ile Humus arasında M5 karayolunda muhaliflerin artan derecede yoğun saldırıları görünürlüğü artan bir stratejiye işaret ediyor. M20 üzerindeki Sukhna'ya yakın zamanda yapılan muhalif saldırısı Deyr ez Zour'dan batıya olan bağlantıları sağlama almak ve Palmyra'daki askeri pozisyonlara saldırmayı hedefliyor.



Click to enlarge / Büyütmek için tıklayınız

Bildiğiniz üzere Sukhna birkaç gün önce ele geçirildi:

Muhaliflerin Sadad'a ve daha da güneybatıya olan baskısı herhangi bir askeri saldırıyı kıskaca alma amacı taşıyor gibi. Sadad bölgesi ayrıca muhtemelen tanksavar füzelerinin ve topçu silah mühimmatının bulunduğu bazı önemli silah depolarının bulunduğu bir mevki.

Son birkaç gün içinde Mahin ve Sadad'ın ele geçirildiği bildirilmişti.

Qalamoun bölgesi:

Ayrıca muhaliflerin bu saldırısı rejimin Qalamoun'a olası bir saldırısı öncesi rejim güçlerini başka bölgelere de çekerek dağıtmak ve böylesi bir saldırıyı başarısızlığa uğratmak ta olabilir.


/


An increasingly clear rebel strategy is emerging in E Syria: major focus on bolstering strength around M5 highway between Damascus & Homs.
Recent rebel push on Al-Sukhna, Homs, on M20 seeks to firm up routes West frm Deir ez Zour & then to target Palmyra military positions.

[ as-Suknah reported as liberated a few days ago: http://wikimapia.org/#lang=en&lat=34.857764&lon=38.864136&z=12&m=b&search=homs ]

Rebel push on Sadad & continuing ops further SW in Rif Dimashq likely aim to establish pincer on Qalamoun in case of military offensive. The Sadad area is also the site of several key arms depots; likely containing ATGMs and artillery – both key for defending vs. an offensive

[ Mahin and Sadad reported as liberated by the rebels within the last 2 days: http://wikimapia.org/#lang=en&lat=34.279063&lon=36.957664&z=12&m=b&search=homs ]



An additional thought is that this rebel offensive will tend to draw regime forces away from the Qalamoun area, reducing the chances of success of any regime & Hezbollah offensive there and perhaps entirely forestalling any such operation.

-------------------------------------------------------------------------------------


  •  Halep- Bustan al Qasr: Bir tank mermisinin isabet etmesinden hemen sonrası. / First moments and injured people after a tank shell hits Bustan al-Qasr district in Aleppo.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2oYYy7SCMzw

http://wikimapia.org/#lang=en&lat=36.193690&lon=37.140613&z=16&m=b&search=bustan%20al-Qaser

  • Halep'te son durum haritası. / An updated situ. map of Aleppo
Embedded image permalink



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder