Statcounter

5 Nisan 2016 Salı

4 April - Nisan



Hizbuşşeytan Suriye kolunun kurulmasında rol alan önemli bir komutanı olan Bilal Nadir Hayruddin in öldürüldüğünüğünü kabul etti. / Terrorist group Hezbollah admits leader Bilal Nadeer Khairudeen, who was instrumental in creating  group's Syria's branch, has been killed.


İran özel birlikleri arasındaki 65. Hava İndirme Tugayı'nı #Esed rejimine yardım etmek için Suriye'ye gönderiyor. / According to some claims that Iran is planning to send 65th Airborne Brigade to help assad.


Madaya üzerindeki kuşatmadan direkt sorumlu olan Hizbuşşeytan'ın Suriye genel komutanı Ali Fevzi Taha öldürüldü. / Ali Fawzi Taha, Hezbollah’s chief commander in Syria directly responsible for Madaya siege, killed in Syria.
https://www.facebook.com/RadioFreeSyria/photos/a.382885705129976.91927.363889943696219/1013329728752234/?type=1&theater




ŞAM

Kuşatma altındaki Madaya'dan. Elhamdulillah ki bu kuşatmanın bir sorumlusu  / From Madaya under siege of Hezbossatan and Regime.
https://www.youtube.com/watch?v=ZY8m8YexpNQ&feature=youtu.be


HALEP



iran devrim muhafızları albayı Ali Tahiri öldürüldü. / IRGC member colonel Ali Tahiri killed.




Türkiye tarafından desteklendiği söylenen 31.Alay mensuplarından bazı fotoğraflar. / Some photos of 31th Div. members which is claimed to be supported by Turkey.



PKK bağlantılı Ceyşu Suwar karargahlarının geceyarısı bilinmeyen bir uçak tarafından vurulduğunu belirttive bununla ilgilli Türkiye'yi işaret etti. / PYD-aligned Jaish al-Thuwwar says their base was hit at midnight by an unknown warplane, hinting it was Turkey.
Kaynak / source: http://hawarnews.com

PKK Azez'e saldırısını sürdürüyor. / YPG continue its attacks on Azaz town in northern Aleppo.

El Ays'ın fethinden sonra görüntüler. Şii militanların Iraqtan getirmiş olduğu Hummer ciplerin kalıntıları da görülebilir. / Several US Humvees used by Shia militias from Iraq wiped out by Rebels in Al_Eis can bee seen on the video.
https://www.youtube.com/watch?v=4HACOP-I2U4

iran devrim muhafızlarından önemli bir subay olan Albay Maşallah Şamseh kent kırsalındaki çatışmalarda öldürüldü. / Key IRGC colonel Mashallah Shamseh, killed in southern rural Aleppo battles with Syrian revolutionaries.



Mücahitler Şabaniye, Tel Ahmer ve el Rağbiye'yi IŞİD'den ele geçirdi. / FSA rebels have captured the villages of Shabaniyah, Tal Ahmar and al-Raghbiyah right on the Turkish border from Daesh militants.


LAZKİYE

Mücahitler tarafından vurulan bir rejim kamyonu / Syrian rebels destroy Assad truck in Latakia with  TOW.
https://www.youtube.com/watch?v=r7LEs6osna0



HAMA

Nusra mücahitleri kentin güney kırsalında bulunan Hanafis'ta rejim karargahına gece yarısı bir sızma operasyonu gerçekleştirdi. Karargahtaki tüm askerler öldürülürken ganimetlar alındı. / JAN carried out an operation against a regime HQ inside the controlled area in Khanifis after midnight. They killed all those inside and grabbed spoils.



DEYR EZ ZOR

Isam Zahreddin'in yardımcısı İbrahim Sallum öldürüldü / SAA Colonel Ibrahim Salloum deputy of Issam Zahreddine killed in DeirEzzor.



HASEKE

Kentin güneyinde Irak sınırı yakınında, Deyr ez Zor sınırında diğer bazı yerlerde ABD destekli PKK ile IŞİD arasında çatışmalar sürüyor. Bombalı araç saldırıları sonrası 40'tan fazla PKK militanı öldürüldü. / Clashes took place during the past 2 days between Daesh and the SDF backed by the US, at South Hassakeh rif and at the border with Irak with 2 carbomb explosions . More than 40 PKK members killed.
https://yallasouriya.wordpress.com/2016/04/04/syria-hassake-40-pyd-killed-by-daesh/

4 yorum:

  1. aslan admin :) bazen moral iyi geliyor... mihraç kafiri öldürüldüğü gün mevlit okundu.. unutma sende rus helikopteri için kurban adak vermiştin ya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 31. alaya verilen doçkalı toyota jipleri bundan bir ay önce hatay'da belen yokuşunu ağır ağır tırmanan tırların üstünde görmüştüm. kesin bu tırlar muhaliflere gidiyor. dedim. ahan da çıktılar piyasaya.... Allah muvaffak etsin. (doçkaları takılı değildi tabi)

      Sil
    2. Umutla bekliyorum. Mi24 olur Mi28 de olur. Mi8 olursa biraz buruk olur. Ka50 çok iyi olur.

      Sil
  2. Büyük Halep operasyonu diye haber geçiyor.. Rus şii İran, hizbulşeytan itleri pyd, pkk totoşları ve esed kopekleri bu operasyon da ne yapar ... Türkiye bu saldıraya mucahitler ile daha iyi savunma yapması gerek ...

    YanıtlaSil