Statcounter

29 Mart 2015 Pazar

BLOGDAN YAPILAN ALINTILAR



Esselamu aleykum,

Uzun süredir bu blogu yürütüyorum ve muhtemelen 2.000 saatten fazla vaktimi aldı bunu yapmak. Diğer işlerimin yoğunluğundan dolayı bunu ancak geceleri yapabiliyorum. Ecrini rabbimden umuyorum.
Daha önce blogdan alıntı yapabilir miyiz diyen kardeşlerimize hiç çekinmeden evet dedim.
Ve bugüne kadar özellikle Türkiye merkezli sitelerden alıntı yaptığımda değil ismini vermek bazen direkt site linkini de verdim.
Ama görüyorum ki kardeşlerim benim ilettiğim haberleri alıntılarken bloğuma referans vermekten imtina ediyorlar.
Birkaç gün önce X isimli web sitesinde harfi harfine bu blogdan alıntılanan haberleri gördüm ve bu X sitesi Y sitesini kaynak gösteriyordu.
Y sitesinde bu habere baktığımda ise hiçbir kaynak gösterilmemişti.

Blogumu sürdürürken diğer kardeşlerimizin yürüttüğü görsel ağırlıklı mizanpajlı web sitelerinden biraz daha rafine, Suriye meselesine daha bir yakından bakmak isteyen bir topluluğa hitap etmeyi amaçlıyorum. Takipçi sayısı artsın niyetinden ziyade ilgili olanlar fark etsin niyetini taşıyorum. Tabi ki bunun için başka yapılabilecekler de var ama en azından bu kısmının atlanmamasını rica ediyorum.

Buraya kadar okumaya sabır edebildiyseniz alıntı yapan kardeşlerimden ricam alıntı yaptıklarında bloğumu da ciddi bir şekilde ismini yarım yamalak ta yazmadan kaynaklar arasında göstermeleridir.

Blog sayfalarını komple copy paste yapıp kendi blogları imiş gibi yayınlara ise diyecek bir şey yok.

Sevgiler, saygılar,


 

5 yorum:

  1. Bence haberlerin yayılması önemli olandır. Siz bunlardan menfaat beklemeyin. Ayrıca google arama motoru için artık düzenler değişti. Sayfanızı yazdıktasn sonra hemen google arama motoruna bildirirseniz isterse 100 kişi yazsın google sizin burdan alıntılandığını bilecek ve aynı referans verilmiş gibi derecelendirecektir. Bunlara takılmayın çünkü 20'den fazla sitem var ama hiçbir zaman yazılarımın referanssız kopyalandığını görmedim. Bence işinize odaklanın. Burdan yazmakla o insanları değiştireceğinizi de sanmam zaten :)

    YanıtlaSil
  2. Hatalı yazmışım. Yani dikkatlice çekenler referans vermeyecek sitelerinin kalitesi düşüyor zannederler. Bu yüzden dışarı link vermezler. Ama önemli değil bot ilk bu sayfayı ziyaret ederse link vermelerine gerek yok. Googleda herhangi bir başlık aratırsanız sizin sayfalar üst sırada çıkar. Selam.

    YanıtlaSil
  3. Hocam ben de bikaç kez alıntı yaptım blogunuzdan. Hakkınızı helal edin. Bundan sonra dikkat ederiz inşaallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum yapan kardeşlerime teşekkür ederim.

      Hakkım tüm kardeşlerime her zaman helaldir.

      Blogdan menfaatimi Allah katına bekliyorum. İnsanlar arasında bu tip bir blogdan değil, menfaat sıkıntı bile doğabilir.

      Sil
  4. Üstad bendebloğunuzdan alıntı yapıyor, bazen link veriyor, bazende unutuyorum. Hakkınızı helal edin. Daha dikkatli oluruz inşallah..

    Emeğinizi çok değerli buluyoruz. Allah size cennet meyveleri yedirsin.

    YanıtlaSil