Statcounter

16 Haziran 2013 Pazar

İran Suriye'ye 4000 Devrim Muhafızı Gönderecek



Haber detaylı çevirilecek. Habere göre İran Esed rejimini desteklemek üzere 4.000 Devrim Muhafızını Suriye'ye savaşmak üzere gönderecek.

Kaynak:
http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/iran-to-send-4000-troops-to-aid-president-assad-forces-in-syria-8660358.html

4 yorum:

  1. Usta öncelikle tekrar teşekkürler,şükran ceziran.İnşallah bu iş bitecek hayırlısyla.Iran'ın ve Hizbullah'ın foyası zaten ortaya çıktı.Durumu mezhepçiliğe çevirdiler.Özgür Suriye Ordusu'nun zaferi İnşallah gerçekleşecek.Suriye'de Halep'i mahalle mahalle biliyoruz Ahi.Ayrıca İdlib,Hama( su değirmenleri),Humus,Şam ve Kasyun Dağı,hepsini gezdim.Lazkiye'de bir gece konaklamıştım Şato Lezra Otelinde.Suriye'nin demografik,siyasi baas baskısı ve ekonomik durumu ile demografik dengeyi biliyorum.Ben Gaziantepliyim bu arada zaten orada Suriye'de çok iş yapmışlığımız da var.Allah'ın izniyle mazlum halkın acısı dinecek hayırlısıyla.Bunun üzerine söylenecek çok şey var ancak şu an yeri değil.

    Öncelikle üstat,sen kendi sisteminle devam et seizden rica ediyorum.Güncellemeli başlıları geçmiş günler olsa dahi takip etmeye devam ederim,burada takipte olan diğer kardeşlerimiz de benimle aynı fikirdedir kanımca.İnşallah iyi olacak ,emeğine yüreğine sağlık.Ceyşül Surıyya-l Hür(Özgür Suriye Ordusu) zaferine az kaldı hayırlısıyla.Türkiye'nin elini taşın altına sokması lazım.Türkiye ne yazıkkı ÖSO'ya yeterli tanksavar,uçaksavar,kornet gibi teçhizatları net olarak vermiyor,veremiyor.BU konuda da elimizdeçok bilgi var.Bizzat silah durumları ile ilgili şahitler aracılığıyla dahi bilgiler elimizde durumun nasıl olduğu.Yine de her türlü yardımlar için Özgür Ordu'nun Türkiye'ye minnettar olduğuna eminim.Bu konuda da söylenecek çok şey var ama sırası değil.

    Üstadım sen bildiğin sistemle devam et.Bizi emeğinden ve bilgilerinden mahrum etme.Binmukabele İnşallah.

    Bu arada Halep ile ilgili elimizdeki son bilgileri de paylaşmak istedim.
    http://n1306.hizliresim.com/1b/j/p7t6q.jpg
    http://upload.hizliresim.com/upload.php (2.linkteki adresle hiçbir bağımız yoktur,sadece harita dökümanı kullandık.)

    ayrıca 2.linkteki değerlendirmeler adına da buraya bakabilirseniz sevinirim.http://n1306.hizliresim.com/1b/j/p7t8y.jpg

    başka bir yerde ben de yazıyorum İnşallah.Küçük bir araştırma yaparsanız google'da zaten hemen çıkar.Sonuçta sadece olan biten son durumu paylaşmak en doğal hakkımızdır.Size de çok teşekkür ederim.Cümleten Gazamız mübarek olsun İnşallah.Elimde olsa inanın ben de Suriye'de olmak isterdim.ÖSO ve Nusra-AhrARUŞ'Şam cephelerinin yek vücud olması temennimizdir.

    Sağlıcakla kalınız.Cevabınızı bekliyorum.Bana ulaşmak isterseniz de benim için bir sıkıntı yoktur.

    Şu mubarek 3 aylarda Allah hayırlı haberler versin bize İnşallah.Rabbim neylerse güzel eyler.Allah yar ve yardımcımız Peygamber Efendimiz(s.a.v) yoldaşımız olsun cümleten.Amin.

    YanıtlaSil
  2. 2.linki hatalı göndermişim kusuruma bakmayın.şans eseri farkettim

    http://n1306.hizliresim.com/1b/j/p7uw6.jpg bu 2.link.dediğim gibi resimde gözüken linkle hiçbir alakamız yoktur.sadece bilgi amaçlı kullandım.

    bu da bu linke göre değerlendirmelerim.

    http://p1306.hizliresim.com/1b/j/p7v25.jpg bu linkteki bilgileri de değerlendirirseniz sevinirim.Sağlıcakla kalınız.

    Ayrıca şunu da belirteyim üstadım,1 senedir arapça kursuna gidiyorum.Arap kaynaklarını da taramaya çalışıyorum mümkün mertebe.

    Tekrar saygılar,sevgiyle kalınız.Ah güzel Suriye,bu zalim seni ne hale getirdi.Emeviye Camii'nin içini gezmiştim,ey harikulade yer,Ey Hz.Ömer Camii,Ey Halid Bin Velid Hazretleri acaba Suriye'de huzurlu uyuyor musun?Ey sahabe efendilerimiz,Ey Hz.Zeyneb annemiz bize dua et olur mu?Mescid-i Nebevi'deki Kainatın efendisi Allah resulu bizi gör kurban olalım sana şefaatini esirgeme bizden.Caber Kalesi'nde yatan şehitlerimiz,siz de dua edin olur mu?Bir zamanlar bir manga TÜrk askeri beklerdi orada.Türkiye dışındaki tek Türkiye toprağı orasıydı.Yine olacak İnşallah.Ümmet kardeşlerine sahip çık.

    Saygılar üstadım.Dediğim gibi değerlendirmelerini bekliyorum.Sağlıcakla kalınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esselamu aleykum,

      Kardeşim veri girmek epey vaktimi aldığı için Şam ve biraz da Halep hariç değerlendirme yapacak bir altyapım yok. Genel durum için birşeyler söyleyebiliyorum ancak.

      Halep'te muhalifler gün geçtikçe mevzi kazanıyor ve rejim Hizbuşşeytanı buraya da kaydırıyor. Ama buradaki güçlerini herhangi bir yoğun çatışmada yeterince ikmal edemez diye düşünüyorum. Ayrıca kuzeyde Türkiye'nin Halep savaşçıları için önemli bir güvence olduğunu düşünüyorum ikmal açısından. Qusayr'daki gibi kedi fare oynayamazlar. İdlib ve Hama kırsalında muhalifler son dönemde büyük bir atak yaptı. Belki kuzeyden Humus'u bile dürtecekler.

      Daraa'da rejimin durumu pek iç açıcı değil.

      Ama genel bir bakış yaparsak kapsamlı bir dış yardım olmazsa durum kilitlenmiş halde beş yıl daha bile sürer Suriyeyi neredeyse silene kadar. Bunu da muhalifleri iyice terbiye edip ve teslim almadan yapmak istemiyorlar.
      Bu da olur mu bilmem.

      Dilerseniz bana musab_i@hotmail.com'dan yazabilirsiniz.

      Sil