Statcounter

23 Kasım 2014 Pazar

HİZBUŞŞEYTAN SIKINTIDA / HEZBOSSATAN IS IN TROUBLE (english is just added)



Alınan bazı haberlere göre her ne kadar grubun yönetimi tarafından kayıpları kamuoyundan gizlense de toplam sayısı 5.000'e yaklaşan ölü ve yaralı grubu sıkıntıya sokuyor. Hizb. Suriye'de bugüne kadar en az 1.000 kayıp verdi. Genelde birçok ölüm kamuoyundan gizleniyor ve aileler de bu hususta baskı altına alınıyor.
Fakat anlaşıldığı kadarıyla bu durumunun Hizb. için sürdürülebilirliği artık pek mümkün değil. Suriye'de süren savaşta aktif bir şekilde maddi rol alan İran Hizb.'e olan maddi yardım miktarını hissedilir derecede azalttı. Hizb. tarafından ölenlerin ailelerine yapılan yardımlarda aksamalar var. Ayrıca Suriye'de aktif olarak savaşan Hizb. militanlarına yapılan maaş ödemelerinde de sıkıntı yaşanıyor.

Ayrıca Suriye'de yaşanan askeri tecrübe de zamanla değişmekte ve Hizb. üyeleri her geçen gün daha zor şartlarda, daha tecrübeli bir düşmanla savaşmak zorunda. Son dönemde Hizb. özellikle Qalamoun'da gerilla harbi yürüten muhalif gruplar karşısında ağır kayıplar veriyor ve Hizb. militanlarını buralarda görevlendirmekte zorluk çekiyor.

Ülkenin diğer bölgelerinde savaşan Hizb. militanları ile rejim güçleri arasında uyuşmazlıklar meydana geldiği uzun süredir bilinen bir gerçek. Hizb. militanları genellikle rejim güçlerini disiplinsizlik, savaştan kaçmak ve kendilerine destek için savaşan milisleri desteksiz bırakarak çatışmalarda zor duruma düşmelerine sebep olmakla suçluyor.

Özet olarak şunu belirtmek istiyorum. Suriye'de yürütülmekte olan mücadelenin şu an iki ana tarafı rejim ve muhalifler değildir. İran rejimi Suriye rejimi alenen ipotek altına almış ve açık bir şekilde hem kendi askerleri ve maddi imkanlarıyla, hem Lübnan'da kendisinin kiralık şubesi olan Hizb. grubu ile hem de Irak, Afganistan vb. ülkelerden transfer ettiği paralı militanları ile muhaliflere karşı aktif bir şekilde savaşmaktadır. Savaş ana olarak her ne kadar silah ve cephe mücadelesi ile yapılsa da bunu çok farklı açılardan da okumalarını yapmak gereklidir.
Düşmanınız da en az sizin kadar maddi manevi zorluklarla karşılaşır ve azim ile uzun soluklu bir mücadele sergilenebildiğinde mucizevi galibiyetler elde etmek işten bile değildir.

Sabır ve namazla Allah'tan yardım dileyin.

As some news suggests losses of group which is amounting to a total of 5.000 dead and wounded is putting pressure on the group despite they try to hide it. Hezbossatan lost at least 1.000 militants in Syria until today. Generally most of these losses are hidden from the public and families of lost fighters are not allowed to publicize their losses. They are supported financially.

But it seems that it is becoming more difficult to continue this for Hezbossatan. According to some news Iran decreased its financial support for the organisation and this worsened the situation for Hezb. to deal with these problems. Financial support for fallen fighters families and salaries of actively fighting fighters in Syria became difficult to sustain.

Also the military situation and the challenges which Hezb. militants are facing in Syira is changing day by day and they have to fight with more experienced opposition. They are suffering in Syria the same thing they made Israeli army suffer. Recently the group is suffering heavy losses in Qalamoun against the opposition gruops who are leading guerilla war against regime and Hezb. forces. It is even told that they are having difficulties to recruit militants for Qalamoun.

It is also a clear fact that the militants of group is having trouble with regime elements in all areas they are deployed. They accuse regime forces to be incompetent and undisciplined. In some cases they abandon their positions in a way to expose Hezb. militants enemy attack causing them suffer casualities.

Shortly I also want to point out this fact that the parts of fight in Syria are not exactly the regime and opposition now. It is as if Iran took over the management of the country and openly fighting against opposition with its own soldiers, financial sources, mercenaries from different countries and its Lebanese branch so called Hezb. Sure wars are mainly in battlefields but there is also other sides of wars.
In war your enemy also suffers physical and moral problems and in a long run struggle unexpected part can win the war miraculously with patience and determination.
We belong to an ummah in which Dawoud's can bring Goliaths down with help of Allah(jj).




A related article that I have just found:
http://www.washingtonpost.com/world/middle_east/lebanons-once-mighty-hezbollah-is-facing-attacks-in-syria--and-also-at-home/2014/10/27/81cd75a4-9d26-4f9b-b843-9fa0814b2471_story.html
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder